Ploile torenţiale din Mexic şi Texas au făcut 20 de morţi şi pagube materiale imense GALERIE FOTO VIDEO

Ploile torențiale au inundat o mare parte a orașului Houston, din statul Texas (sudul Statelor Unite) și s-au soldat cu circa 20 decese de ambele părți ale graniței cu Mexicul.

26 mai 2015, 17:38

Statele Texas și Oklahoma sunt afectate de mai multe zile de un val de vreme rea, cu mai multe tornade care au distrus case și au făcut să se ridice nivelul râurilor. Guvernatorul Texasului a decretat stare de calamitate în 24 dintre comitate. Autorităţile continuă operaţiunile de salvare şi recuperare, iar localnicii încearcă să-şi curăţe casele de mâl.

În sud, de cealaltă parte a frontierei, Mexicul a fost și el grav afectat de vremea rea, în special în orașul Ciudad Acuna, unde o tornadă a ucis 13 de persoane și a distrus sute de case în câteva secunde, potrivit autorităților locale. Ciudad Acunia, un oraş cu 180 de mii de locuitori, se află la doar 10 kilometri de Texas, stat american răvăşit şi de inundaţii apocaliptice în ultimele zile, potrivit România TV.

Vezi şi Şoc şi groază în Mexic: Crocodilii se plimbă pe străzi, printre oameni VIDEO

Peste 25 de centimetri de ploaie au căzut în câteva ore asupra orașului Houston la sfârșitul zilei de luni, provocând cele mai grave inundații de cel puțin 10 ani. Presa locală a informat că o persoană a murit în timpul nopții și mai multe au rămas izolate în marea sală de baschet unde avea loc un meci al echipei Houston Rockets luni seară.

Citeşte şi Tornadă „atipică” în Mexic: 13 morţi şi pagube materiale în câteva secunde VIDEO

Imaginile difuzate de televiziunile locale au arătat autoturisme abandonate pe străzile inundate, uneori cu șoferi prinși înăuntru.

În plus, în comitatul Hays, tot din Texas, autoritățile au raportat circa 12 persoane dispărute. De asemenea, autoritățile au confirmat decesul unei persoane în zonă, în timp ce alte două decese au fost anunțate în Oklahoma, statul situat la nord de Texas.