Ploi abundente, urmate de temperaturi aproape caniculare. Vezi prognoza pe trei zile

Ploile abundente cu fulgere şi tunete se revarsă miercuri peste nordul, centrul şi estul ţării miercuri, fără drept de apel, lăsând mai mult de 15 litri pe metru pătrat şi, izolat, chiar şi mai mult de 30-40 de litri. În celelalte regiuni însă, mai cad doar câteva ploi în trecere. Joi, soarele se răzbună însă şi iese de sub nori. Doar prin nord, nord-est şi la munte, mai dă câte o ploaie slabă. Vineri, maximele mai saltă puţin, aşa că vor fi valori de la 23 de grade în nordul litoralului până la 32, dacă nu chiar 33 de grade în regiunile vestice.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 18:16
Ploi abundente, urmate de temperaturi aproape caniculare. Vezi prognoza pe trei zile

Miercuri, rafalele de vânt mătură toate regiunile, dar mai ales Oltenia şi jumătatea nordică a Moldovei. În aceste condiţii, temperaturile abia dacă mai saltă peste 14-16 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi nu trec de 23-24 de grade în Oltenia şi vestul Munteniei.

Bucureştenii au parte de ploi, nu plecaţi, aşadar fără umbrele. Descărcările electrice apar şi ele în peisajul meteo, vântul se simte şi va fi şi el neplăcut, iar temperatura nu mai trece de 22 de grade.

Munţii nu zăresc miercuri razele soarelui. Ploile cuceresc zona montană fără drept de apel şi toarnă peste 30-40 de litri de apă pe metru pătrat. Nu lipsesc, desigur, nici fenomenele electrice, iar vântul suflă extrem de puternic pe platourile munţilor. Abia spre seară norii încep să se retragă spre est şi doar în Carpaţii Orientali vor fi mai ploi de scurtă durată. Temperaturile scad şi aici faţă de zilele trecute, aşa că turiştii nu prea au motive să iasă la plimbări pe cărări de munte. Vremea se strică şi la mare, din păcate pentru cei care sperau ca în loc de munte să se îndrepte spre litoral. Vremea este închisă, înnorată, cu ploi, fulgere, tunete şi o briză cât se poate de neplăcută. Prin urmare, în aer abia dacă se încumetă 21-23 de grade la prânu, iar apa mării, cu o inerţie ceva mai mare, rămâne la o temperatură de aproximativ 19 grade.

Joi, soarele se răzbună însă şi iese de sub nori. Doar prin nord, nord-est şi la munte, mai dă câte o ploaie slabă. Vântul rămâne însă alert în estul ţării, iar temperaturile saltă spre 21 de grade în depresiuni până a 28-29 de grade în sudul Olteniei.

Soarele revine şi în Capitală. Se ridică printre norii subţiri şi permit temperaturii să adune 26-27 de grade.

Vineri, maximele mai saltă puţin, aşa că vor fi valori de la 23 de grade în nordul litoralului până la 32, dacă nu chiar 33 de grade în regiunile vestice, unde vântul destul de susţinut aduce dinspre sud un aer fierbinte, tropical. Ploile vor fi puţin, doar nord, nord-vest şi în zona montană.

Bucureştenii îşi încheie săptămâna de lucru cu o zi de vară hotărâtă, cu 30 de grade la amiază şi soare neumbrit de nori.

La sfârşit de săptămână mizăm pe vreme caldă. Sâmbătă chiar prea caldă, cu maxime caniculare, de 35 de grade la amiază şi în Câmpia de Vest, şi în cea Română. Spre seară, furtunile răzbună acest val de căldură, şi acoperă vestul şi nordul ţării, iar duminică se mut spre centru şi la munte. Va fi frumos la mare însă tot weekendul, iar ploile se opresc.