Ploi trecătoare cu descărcări electrice în Săptămâna Patimilor VEZI PROGNOZA METEO PE 3 ZILE

Vremea însorită nu va dura prea mult pe la noi. Aşa că, deşi ziua de miercuri porneşte cu cer senin, peste zi norii vor cuceri regiunile vestice. În restul ţării vremea rămâne predominant frumoasă.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 14:32
Ploi trecătoare cu descărcări electrice în Săptămâna Patimilor VEZI PROGNOZA METEO PE 3 ZILE

Meteorologii prognozează miercuri la amiază în general între 10 şi 19 grade, cu cele mai mici valori în nordul litoralului şi cele mai mari în sud-vestul ţării. Asadar, un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta dată din calendar, în cea mai mare parte a ţării.

Vântul prinde putere, dar fără să exagereze, în Banat, în Moldova, dar şi în sudul Crişanei şi în Oltenia. De vreme frumoasă se bucură şi locuitorii Capitalei. Temperatura din termometru va urca la amiază până la 16 – 17 grade, aproape de media climatologică a acestei date.

Joia Patimilor ne pune la încercare şi din punct de vedere al vremii. Ploile cuprind hotărât toată jumătatea de vest a ţării. În plus, nu lipsesc fulgere şi tunetele. În rest însă, vremea va fi în dispoziţie generoasă. Vântul nu dă semne de agitaţie, iar soarele e prezent şi activ peste zi. Dar, dacă pe litoral abia dacă se ating 12-14 grade, spre sud, în Lunca Dunării, ne putem bucura de o zi de joi cu valori şi de 21 de grade.

În Bucureşti joia ne întâmpină cu soare şi doar câţiva nori risipiţi. Vântul se simte, dar nu devine supărător, iar maxima mai saltă puţin, spre 18, chiar 20 de grade.

Vineri vremea e frumoasă în general. Dar meteorologii spun că e liniştea dinaintea furuntii. Până ca vremea să strice însă, săptămâna de lucru se încheie într-o notă însorită şi doar prin nord şi centru mai e rost de câteva ploi rapide, de primăvară, cu descărcări electrice. Vântu nu prezintă intensificări decât la munte, iar maximele anunţă o zi echilibrată termic, cu valori de la 13-14 grade în depresiuni până la 23 în Lunca Dunării. Bucureştenii au parte vineri de soare şi o temperatură de 20-21 de grade, fără vânt şi fără ploi.