Ploi, vânt, lapoviţă şi ninsori. Primele temperaturi negative din acest sezon. PROGNOZA METEO pentru 24 septembrie – 7 octombrie

Săptămâna acesta vremea va fi răcoroasă. Noaptea în zonele de munte, în nordul Munteniei şi Olteniei se vor înregistra temperaturi negative favorizând apariţiei brumei. Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Romania TV
24 sept. 2018, 10:07
Ploi, vânt, lapoviţă şi ninsori. Primele temperaturi negative din acest sezon. PROGNOZA METEO pentru 24 septembrie - 7 octombrie

BANAT

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 14…17 grade și minime de 3…8 grade, mediat regional. O creștere de temperatură este de așteptat pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată pentru perioada 2-6 octombrie.

CRIŞANA
Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime de 12…16 grade și minime de 2…7 grade, mediat regional. O creștere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie, atunci când regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată după data de 29 septembrie și în special în perioada 2-6 octombrie.

TRANSILVANIA
Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 11…16 grade și minime de 0…5 grade, mediat regional – valori nocturne negative fiind de așteptat în zonele depresionare, unde se forma brumă. O creștere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată în jurul datei de 29 septembrie și pentru perioada 2-6 octombrie.

MARAMUREŞ
Intervalul va debuta cu valori termice mult mai scăzute decât cele obișnuite în această perioadă din an, cu maxime de 12…15 grade și minime de 2…6 grade, mediat regional – în depresiuni fiind posibile valori nocturne în jurul a 0 grade și condiții de brumă. O încălzire a vremii este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie, când temperaturile vor deveni apropiate de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra valori în jurul și chiar ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată după data de 29 septembrie, cu precădere în perioada 2-6 octombrie.

MOLDOVA
Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai mici decât cele climatologic specifice, astfel că maximele se vor situa în ecartul mediu de 13…17 grade, iar minimele de 2…6 grade. După un scurt interval de încălzire, ce se va concretiza în temperaturi în jurul celor normale, va urma o perioadă cu variații de la o zi la alta, regimul termic menținându-se totuși în general apropiat de mediile multianuale.
Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și din nou în intervalul 2-6 octombrie.

DOBROGEA
Intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional. O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

MUNTENIA
În intervalul 25-27 septembrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor valori termice mult mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă din an, cu maxime de 14…19 grade și minime de 3…8 grade, mediat regional -valori nocturne în jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică unde vor fi condiții de brumă. O creștere de temperatură este estimată pentru zilele de 28 și 29 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal și posibil chiar ușor mai ridicat. Ulterior, sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, totuși probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu apropiat de cel climatologic specific va fi relativ ridicată.
Estimările prognostice indică o creștere a probabilității pentru ploi locale în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

OLTENIA
Perioada 25 – 27 septembrie va fi caracterizată de o vreme mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 16…19 grade și minime de 3…6 grade, mediat regional -valori nocturne în jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică unde vor fi condiții de brumă. O creștere de temperatură este estimată pentru intervalul 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.
Condițiile de ploaie vor fi reduse în cea mai mare parte a intervalului de referință, totuși estimările indică o probabilitatea mai ridicată pentru ploi locale în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 3 – 5 octombrie.

LA MUNTE
Intervalul de referință va debuta cu o vreme în răcire, caracterizată de valori de temperatură sub cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 4…9 grade și minime negative în toate masivele montane. Încălzirea vremii din intervalul 28-29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice. Ulterior, deși sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu în jurul celui obișnuit la început de octombrie va fi relativ ridicată.
Ploi slabe, locale, vor fi la începutul intervalului de referință, când, la peste 1800 m altitudine, pot apărea precipitații mixte. Apoi, probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 2-5 octombrie.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan, indignat de situaţia aberantă a sporurilor în cascadă din ministere: „Un funcţionar de execuţie ajunge să câştige mai mult decât un ministru”
Spynews
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Bzi.ro
Cât ia Andra Măruță pentru un concert de o oră, în iulie 2025: Tu muncești un an și nu câștigi suma asta!
Fanatik.ro
Cât va costa o pâine de la 1 august 2025. Nu doar TVA crește: ”Vom avea și scumpiri de 25%”
Capital.ro
Băsescu, în stare de șoc. Dezvăluirea care aprinde România: Traian a știut. Mai trec câteva luni, e arestat...
Playsport.ro
Vremea, la extreme. ANM a emis avertizări de vreme rea! Singurele două judeţe în care canicula persistă azi
DailyBusiness
CCR a stabilit că statul poate elimina sporurile bugetarilor fără renegocierea contractelor. Bugetarii nu au drept absolut nici la grevă!
Adevarul
Ce ascunde mesajul lui Viktor Orban pentru România
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Iubita lui Iustin Petrescu, dezvăluiri exclusive la Un Show Păcătos! Hara a spus cum era influencerul când l-a cunoscut și a vorbit și despre Marilu Dobrescu: "A dat în el"
Spynews
Iustin Petrescu a ajuns la tribunal, alături de iubita lui. Astăzi are loc primul termen din procesul cu Marilu Dobrescu
Evz.ro
Cazul Caracal revine în atenție. Ultimul dosar deschis pe numele lui Dincă ridică noi semne de întrebare
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
kanald.ro
Cutremur în această dimineață în România! În ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce a făcut patroana unui restaurant din Costinești, când l-a văzut pe Piedone. Cum a încercat să-l păcălească pe șeful ANPC
Capital.ro
Adio, plată cu cardul. Decizia care a zdruncinat giganții Visa și Mastercard. Se aplică din 2026
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV care întoarce toate privirile la 34 de ani e fericită, după ce iubitul cu 11 ani mai mic decât ea a semnat contractul vieții
stirilekanald.ro
Ministrul rus găsit împușcat în parc, implicat într-o anchetă pentru deturnare de fonduri. Roman Starovoit a fost demis luni de Vladimir Putin
Atenție, posesori de carduri bancare: riscuri majore pentru conturile voastre!
MediaFlux
Se taie 10% de la pensionari, de la 1 august. Mamele, cei în concediu medical și cu ajutor social, șomerii plătesc această taxă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când te concediază un algoritm: inteligența artificială intră în HR și face ordine… fără inimă