Ploieștenii pun bidoane cu apă la încălzit pe blocuri: „E de râs, dacă nu ar fi de plâns”. N-au apă caldă până la toamnă!

Un ploieștean a găsit o metodă inedită pentru a-și încălzi bidoanele cu apă: le-a lăsat la soare, pe acoperișul blocului!

08 aug. 2022, 15:47
Ploieștenii pun bidoane cu apă la încălzit pe blocuri: „E de râs, dacă nu ar fi de plâns”. N-au apă caldă până la toamnă!
Ploieștenii pun bidoane cu apă la încălzit pe blocuri

Ploieștenii pun bidoane cu apă la încălzit pe blocuri. Pentru că nu au apă calsă, unii încălzesc apa la aragaz pentru propria igienă, iar alții, mai inventivi, au scos bidoanele cu apă rece pe acoperișul blocului pentru a se putea spăla. Directorul Termoficare Prahova, operatorul termic, a anunțat că orașul va rămâne fără apă caldă până la 1 septembrie 2022. „E de râs, dacă nu ar fi de plâns. Ziua, când e căldură mare, punem apa la încălzit pe acoperiș. Facem și plajă pe bloc, dacă vrem”, a spus inventivul ploieştean, citat de ziare.com.

Protest la Ploieşti după ce oraşul a rămas fără apă caldă pentru o lună. Zeci de persoane au ieşit în stradă

Compania SC Termoficare Prahova SA a anunțat că va fi sistată furnizarea apei calde menajeră pe raza municipiului Ploiești, începând cu data de 1 august 2022, pentru o perioadă de 30 de zile. Motivul invocat de societate este că, de la această dată, vor fi demarate reparații pentru asigurarea funcționării, în condiții de maximă siguranță, a Cazanului cu Apă Fierbinte Nr. 2 din cadrul CET Brazi. Mai mulți cetățeni din Ploiești au semnalat că au găsit la scara blocurilor afișe cu anunțul legat de sistarea apei calde începând cu 1 august.

Un important oraş din România rămâne fără apă caldă timp de o lună de zile. Mii de oameni sunt afectaţi

SC TERMOFICARE PRAHOVA SA susține că a propus autorităților publice locale ca, în perioada operațiunilor de reparații, să asigure o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajeră, prin închirierea și instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte.