Ploieştiul se apropie de SCENARIUL ROŞU. Apelul Prefectului către şcoli

Rata de infectare cu coronavirus a ajuns în Ploieşti, marţi, la 2,49 la o mie de locuitori. Prefectul de Prahova declară că există „probabilitatea" ca în câteva zile să fie atingă pragul de 3 la mie şi solicită Consiliilor de Administraţie ale unităţilor didactice să identifice soluţii pentru ca şcolile să funcţiona exclusiv cursuri online.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 14:41
Ploieştiul se apropie de SCENARIUL ROŞU. Apelul Prefectului către şcoli

„Ţinând cont de evoluţia ratei de infectare şi de a probabilităţii ca aceasta să depăşească, în câteva zile, nivelul de 3/1000 locuitori, la nivelul Ploieştiului, domnul prefect Cristian Ionescu le solicită Consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din municipiu să se constituie în regim de urgenţă, să analizeze şi să identifice toate soluţiile în vederea aplicării Scenariului 3 (exclusiv on-line), imediat ce acest lucru se va impune. Totodată, soluţiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, cât şi părinţilor” a transmis, marţi, Prefectura Prahova.

Solicitarea vine în contextul în care, conform datelor furnizate de Prefectură, „la nivelul municipiului Ploieşti, rata de incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49/1000 de locuitori”.

Prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a solicitat agenţilor economici publici sau privaţi „să analizeze şi să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului” şi cere populaţiei să poarte masca de protecţie inclusiv în spaţiile publice deschise.

Rata de infectare la nivel judeţean, în Prahova, este de 1,79 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova 8112 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre acestea 275 decedând.

Ce se întâmplă cu părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii după închiderea şcolilor. Răspunsul ministrului Muncii