Ploile au făcut ravagii pe litoral. Plaja de la Cap Aurora, afectată VIDEO

Publicat: Joi, 09 Iulie 2020 10:01 // Actualizat: Joi, 09 Iulie 2020 10:01 // Sursa: romaniatv.net

Plaja de la Cap Aurora a fost afectată grav de precipitaţiile abundente din ultimele zile. Reţeaua de canalizare nu a mai făcut faţă, iar apele menajere şi pluviale s-au revărsat pe plajă, provocând crearea de ravene şi distrugând profilul litoralului.

Bogdan Bola, directorul general al Administraţiei Bazinale Apă Dobrogea Litoral (ABADL), a semnalat pe reţelele de socializare problema gravă cu care se confruntă litoralul de fiecare dată când plouă torenţial. 

"O problemă specifică litoralului constănțean: în urma ploilor puternice de ieri, rețelele de canalizare nu fac față și refulează ape menajere amestecate cu ape pluviale. Așa s-a întâmplat și ieri la Cap Aurora, în #Mangalia, unde rețeaua de canalizare nu este dimensionată la parametri optimi, pentru a prelua și debitul de ploaie. Iar din păcate, nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în zonă...

Din aceste motive, apele menajere și apa pluvială se revarsă pe plajă, provocând crearea de ravene și distrugând profilul litoralului nostru. În acest moment, am trimis o echipă de inspectori #ABADL pentru a verifica, împreună cu reprezentanții RAJA, starea rețelei de canalizare și cum putem să oprim acest fenomen să se mai întâmple în acea zonă.

Vreau să menționez că echipele noastre de la #ABADL au acționat încă de aseară pentru a aduce plaja la condiții normale de exploatare, pentru a nu exista inconveniente pentru operatorul de plajă. Însă cred că RAJA trebuie să găsească rapid o soluție ca acest lucru să nu se mai întâmple, deoarece nu ne dorim apele uzate să ajungă neepurate în Marea Neagră!", a transmis Bogdan Bola. 

Citeşte şi Furtună violentă pe litoral. Oamenii terifiaţi încearcă să se adăpostească VIDEO

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
furtună Constanţa plaja cap aurora plaja devastata de furtuna
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H