Ploile torenţiale au făcut o victimă în Serbia şi pagube materiale în Bulgaria

Ploile torenţiale au făcut o victimă în Serbia. Site-ul Vesti Online îl citează pe primarul capitalei Belgrad, Sinişa Mali, care afirmă că o persoană a murit înecată pentru că nu a fost evacuată la timp. Incidentul a avut loc în cartierul Obrenovac, iar victima nu a respectat îndemnurile autorităţilor de a-şi părăsi locuinţa din cauza pericolul de inundaţii. În 11 localităţi de pe teritoriul Serbiei a fost declarată stare de urgenţă din cauza inundaţiilor, informează Akter. Traficul în capitala Belgrad a fost perturbat pentru că arterele rutiere au fost acoperite de apă, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 09:41
Ploile torenţiale au făcut o victimă în Serbia şi pagube materiale în Bulgaria

Sute de bulgari au avut o noapte neliniştită după ce locuinţele lor au fost afectate de ploile torenţiale care au căzut miercuri seară, scrie joi cotidianul sofiot Sega. Vremea rea a provocat probleme în întreaga ţară, dar cea mai gravă situaţia a fost în regiunile Ruse, Veliko Târnovo, Plevna (nord), Stara Zagora şi Plovdiv (sud), precum şi Sofia (vest).

Rafale de vânt cu forţa unui uragan au făcut ravagii în satul Gorni Dâbnik, judeţul Plevna. Acoperişurile şi pereţii a peste o sută de case au fost deterioraţi. Sunt distruse şi culturile agricole. Multe curţi şi subsoluri din satul Iudenik, judeţul Ruse, au fost inundate. În oraşul Kneja străzile s-au transformat în râuri, au fost inundate mai multe locuinţe, iar echipele de pompieri au lucrat până seara târziu pentru evacuarea apelor din locuinţe. Drumul regional între Mizia şi Oreahov din nordul Bulgariei a fost închis în noaptea spre joi din cauza unei alunecări de teren.

Satul Cepinţi, nu departe de capitala Sofia, a fost lovit miercuri de un vârtej foarte puternic. Cel puţin zece case au suferit daune grave. De joi, locuitorii satului vor putea depune acte la primărie pentru a fi despăgubiţi de către stat, a declarat primarul Sonia Stoianova, citată de postul de televiziune BTV.