Ploile torenţiale au făcut ravagii. Sute de turişti au rămas blocaţi

Sute de persoane care vizitau fiordul Milford Sound din Noua Zeelandă au rămas blocate luni, după ce ploile torenţiale au avariat singurul drum care duce la această destinaţie turistică, una dintre cele mai populare din ţară, informează DPA potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 08:00
Ploile torenţiale au făcut ravagii. Sute de turişti au rămas blocaţi

Cele 382 de persoane rămase blocate în zona fiordului sunt membri ai personalului care deserveşte această atracţie turistică şi vizitatori, aflaţi fie la o cabană, fie pe bărci turistice, a declarat Southland Angus McKay, un responsabil pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din regiunea Southland, precizând că turiştii sunt în siguranţă, beneficiază de alimente şi de căldură.

Milford Sound este un fiord din sud-vestul Insulei de Sud din Noua Zeelandă, cunoscută pentru vârfurile şi cascadele sale impresionante.

În pofida locaţiei sale izolate, la aproximativ 120 de kilometri de cel mai apropiat oraş, Te Anau, Milford Sound este unul dintre cele mai vizitate locuri din ţară.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă pentru pentru zona Fjordland în vederea strângerii de fonduri pentru această zonă izolată.

În ultimele 24 de ore, în regiune au căzut 350 de milimetri de ploaie, care a declanşat inundaţii şi alunecări de teren. Alţi 300 – 450 de milimetri de precipitaţii sunt prognozaţi până marţi după-amiază.

Agenţia pentru Transporturi din Noua Zeelandă (NZTA) a precizat că singurul drum către Milford Sound ar putea fi închis toată săptămâna, având în vedere pagubele provocate de ploile torenţiale.