Ploşnite la IKEA Pallady. Insectele se ascund în lemn şi se înmulţesc rapid. Reacţia companiei

De câteva zile, magazinul Ikea Pallady din București, se confruntă cu o invazie de ploșnițe, insecte plate, de dimensiuni mici, care se ascund cu ușurință în lemn.

02 feb. 2024, 14:03
Ploşnite la IKEA Pallady. Insectele se ascund în lemn şi se înmulţesc rapid. Reacţia companiei

IKEA Pallady a fost INFESTAT cu ploşniţe. „De câteva zile Ikea Pallady se confruntă cu o problemă de nedorit pentru orice client sau angajat: ploșnițe. Conducerea nu face nimic în această privință, ci doar tot zic că o să facă dezinsecție mâine. Prin asta îmi fac datoria civică de a anunța oamenii care nu vor ploșnițe acasă (nu e de dorit așa ceva în niciun caz), să evite o perioadă Ikea Pallady”, a informat un cetățean, pe platforma Reddit.

Căminul groazei. Focar de ploșnițe în București. Studenții cazați, terorizați de paraziții agresivi. ”Camera 524. De acolo mi-a început calvarul”

La solicitarea „Adevărul”, Ikea a confirmat existența acestei probleme: „La IKEA România, sănătatea și siguranța clienților și a colegilor noștri sunt o prioritate pentru noi. În ceea ce privește subiectul legat de prezența unor ploșnițe în cadrul magazinului IKEA Pallady, am inițiat imediat o investigație internă și în prezent analizăm circumstanțele legate de acest potențial incident. Din informațiile preliminare, zona posibil afectată este cea de depozitare recuzită a magazinului și nu s-au extins în zona comercială a magazinului sau în produsele de larg consum, destinate publicului. În funcție de rezultatele investigației, vom începe să implementăm imediat toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele identificate.”

Ploșnițele de la IKEA se ascund în lemn și trec cu ușurință dintr-o cameră în alta

Ploșnițele au corpul aplatizat se pot ascunde cu ușurință în locurile foarte mici și înguste, cum ar fi în fisurile din parchet sau din perete, sub covoare, în spatele tapetului sau tavanului fals, în canapele sau ramele paturilor, în spatele tablourilor sau ramelor acestora și în multe alte locuri unde sunt dificil de identificat. În general prefera să rămână în grupuri, iar acolo unde există infestări mari este de asemenea și un miros specific neplăcut.

Ikea, mesaj important pentru clienți. Produs periculos, cu risc de arsuri și electrocutare. Dacă îl aveți, îl puteți returna și primiți banii înapoi

Adeseori sunt prezente în hoteluri și pensiuni și uneori spitale, se pot muta rapid dintr-o cameră în alta acolo unde exista blocuri de apartamente și se pot transporta dintr-un loc în altul în bagaje sau în mobilierul second hand sau chiar prin aparatură electrocasnică mutată dintr-un loc infestat într-unul neinfestat.

Sunt insecte parazite care sug sânge de la oameni și păsări (găina și porumbelul), cu aripi atrofiate, din subordinul heteropterelor, de culoare brună-roșiatică, cu corpul oval, turtit dorso-ventral și miros urât caracteristic.