Plouă de Paşte? Hai la film

În cazul în care nu aţi ales vreo ţară musulmană pentru a petrece vacanţa de Paşte, în cazul în care vremea nu vă lasă să vă prăjiţi mititeii la iarbă verde, în  acest caz vă ofer ceva indicii pentru a alege un film de văzut pe marile ecrane, cinematografe obişnuite sau multiplexuri.

15 apr. 2012, 08:38
Plouă de Paşte? Hai la film

Din reţeta unui  action hero veritabil, revine pe marile ecrane din România, din 13 aprilie acel Bruce Willis pe care ştiu că mulţi îl preferă. Mult mai grizonant, normal, dar cu acelaşi aer de “greu de ucis”, bătrânul Willis vă aşteaptă la Lumina rece a diminetii/ THE COLD LIGHT OF DAY . Nu o să vă povestesc despre subiect, dar o să vă dau câteva indici: un personaj extrem de complex, cel al unui agent CIA, dispus să facă orice pentru a-şi salva familia, cum un concediu liniştit pe coasta însorită a Spaniei se transformă într-un coşmar. Aşa că vă puteţi servi porţia de adrenalină cu cel mai nou film.

 Un alt registru vă propun, de data aceasta fiind vorba de filmul suedezului trecut prin şcoala premiilor Oscar. La pescuit, in desert/Salmon Fishing, in the Yemen, în regia lui Lasse Hallstrom. Şi distribuţia este interesantă: Ewan McGregor şi Kristin Scott Thomas. Filmul a intrat pe marile ecrane de la noi pe 6 aprilie şi are o “geografie” ispititoare. Vă plimbă prin Yemen, vă duce în palatele şeicului, dar în egală măsură şi în intrigile politicii de la Casa Albă.Un film din seria oricând  de văzut, indiferent de vârstă, HAPPY FEET TWO.În anul 2007, prima parte HAPPY FEET a marcat decernarea premiilor Oscar, fiind absolut normal pentru un film animat care are toate ingredientele succesului: povestea pinguinului Mumble, celebrul dansator de step. Aceeaşi Elijah Wood şi Pink dau “ voce’ personajelor lor Mumble şi Gloria în minunata lume a pinguinilor imperiali.Mai mult, lor s-au alăturat Brad Pitt, Robin Williams, Matt Damon la care mai adăugaţi muzica, tehnica super, o animaţie de mare măiestrie, toate o să vă facă să iubiţi acest film, în cazul în care alegeţi să-l vedeţi. HAPPY FEET TWO a avut premiera americană în noiembrie 2011 şi are până acum la nivel internaţional încasări de $150,406,466.

Sigur că nu pot face o nedreptate şi vă amintesc, fără a fi in mod special o recomandare şi filmul JOCURILE FOAMEI/THE HUNGER GAMES. Un thriller sf,, oricum o acţiune plasată într-un viitor apocaliptic, filmul este regizat de Gary Ross cel care a mai realizat în 2003 un film care s-a bucurat de un mare success, SEABISCUIT, sau, cum a rulat la noi, Cursa Secolului.