PLR şi PC au pus la punct ultimele detalii privind fuziunea

Conducerile PLR și PC au avut, marți, o ședință comună pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la fuziunea celor două partide, la statutul noului partid și la programul politic al acestuia.

RomaniaTV.net
16 iun. 2015, 19:00
PLR şi PC au pus la punct ultimele detalii privind fuziunea

Conducerea noului partid ce va rezulta din fuziunea PLR şi PC va fi asigurată de doi copreședinți.

„Fuziunea PLR — PC a intrat în linie dreaptă. (…) O comisie mixtă, formată din opt membri ai PLR și opt membri ai PC a discutat anumite aspecte referitoare la protocolul de fuziune, statutul noului partid și programul politic al acestuia. Precizăm că va fi o fuziune între cele două partide politice și nu o alianță. Conducerea noului partid va fi asigurată de către doi copreședinți”, se arată într-un comunicat de presă.

Obiectivul fuziunii PLR — PC este acela de a consolida o a treia forță pe scena politică din România, „o forță etică de centru”.

„Membrii comisiei mixte PLR — PC au susținut că obiectivul este de a consolida o a treia forță politică a țării, o forță etică de centru, a clasei de mijloc, a acelora care lucrează în serviciul public, a întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii”, se mai arată în comunicat.