Plumb: Evaluarea miniştrilor, un lucru normal făcut de premierul Ponta

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat luni că evaluarea performanțelor oricărui ministru este un lucru firesc, iar acest lucru este făcut de premier și de partid.

19 oct. 2015, 15:17
Plumb: Evaluarea miniştrilor, un lucru normal făcut de premierul Ponta

„Evaluarea performanțelor oricărui ministru este un lucru de normalitate. Mi se pare firesc și este atuul premierului, care în consultare cu partidul ia anumite decizii. Eu cred că actualul Guvern este unul bun, care are coerență în actul de guvernare, coerență impusă de către premier”, a spus Rovana Plumb, la Palatul Parlamentului, adăugând că nu miniștrii sunt cei care trebuie să se pronunțe în cazul în care la nivelul Executivului se impun schimbări.

Citeşte şi: Când va avea loc o REMANIERE a Guvernului. Răspunsul lui Victor Ponta

În context, ea a spus că evaluarea performanțelor sale în fruntea Ministerului Muncii trebuie să fie făcută de premier, de colegii de partid și de cetățeni.

„Sunt la Ministerul Muncii de un an și jumătate, perioadă în care sigur că se puteau face și mai multe lucruri, dar față de angajamentele pe care mi le-am asumat, în colaborare cu ceilalți colegi ai mei din sectorul economic, cifrele pe care le-am prezentat și care arată o creștere a ratei de ocupare în dinamică din 2013 și 2014, o scădere a ratei de șomaj la nivel național pentru toți cei care sunt în câmpul muncii cât și din punct de vedere al ratei de șomaj pentru tineri mă responsabilizează ca în continuare să monitorizez cu atenție toate măsurile active care sunt finanțate atât de la bugetul asigurărilor de șomaj, cât și din fondurile europene nerambursabile. Niciodată nu voi putea spune că sunt mulţumită sau nemulţumită, tot ce pot să spun este că evaluarea performaneţelor trebuie făcută de către primul minstru, de către colegii mei din partid şi, în special, de toţi cetăţenii şi chiar şi de către dumeavoastră”, a mai spus Rovana Plumb.

Întrebată când s-ar putea face o remaniere guvernamentală, Plumb a spus: „Această decizie va fi luată în urma consultărilor între liderul de partid şi primul ministru”.

Citeşte şi Liviu Dragnea nu exclude o REMANIERE a Guvernului: „Se impune o ANALIZĂ a miniştrilor”

Liviu Dragnea a declarat, luni, că a discutat cu premierul Victor Ponta despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului.

„Am vorbit cu premierul ca ar trebui in perioada urmatoare, si el, si noi, sa ne gandim daca este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbari in structura executivului, poate ca membri ai Guvernului, poate ca secretari de stat. O analiza serioasa trebuia facuta. Nu putea face nimeni o analiza responsabila in aceasta perioada care a fost destul de agitata politic pentru noi, care s-a terminat duminica. Daca premierul va considera ca are nevoie de o imbunatatire intr-un anumit domeniu sau nu, vom discuta, iar daca va conveni acest lucru, va avea tot sprijinul”, a spus Liviu Dragnea.