Plumb: Legea salarizării, pusă în pericol dacă nu va fi adoptat Codul Fiscal. 1.8 mil. de bugetari afectaţi

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, vineri, la Piatra Neamț că este regretabil faptul că președintele Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal. Totodată, liderul PSD a adăugat că legea salarizării este pusă în pericol dacă noul Codul Fiscal, respins de către preşedintele Klaus Iohannis, nu va fi adoptat în forma sa actuală.

17 iul. 2015, 11:23
Plumb: Legea salarizării, pusă în pericol dacă nu va fi adoptat Codul Fiscal. 1.8 mil. de bugetari afectaţi

„Este regretabil că acest Cod Fiscal nu a fost promulgat. Este șansa României de a se dezvolta. Le solicit reprezentanților PNL să sprijine adoptarea Codului Fiscal așa cum a fost adoptat în forma inițială.

România are creștere economică, bani adoptați și colectați la buget ca urmare a combaterii muncii la negru și a celor care muncesc pentru recuperarea taxelor și impozitelor neplătite.

România are toate programele operaționale aprobate de Comisia Europeană. România are «verde» de la Comisia Europeană și are șansa ca prin măsuri de relansare fiscală să poată să se dezvolte”, a subliniat președintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

Liderul PSD a adăugat că legea salarizării personalului bugetar este pusă în pericol dacă nu va fi adoptat și aplicat Codul Fiscal în actuala formă.

„Noua lege a salarizării a intrat în dialog cu sindicatele și până luni așteptăm din partea partenerilor sociali punctele de vedere astfel încât să iasă o lege corectă, care să introducă echitatea în sectorul bugetar echitate.

Este o lege care să motiveze personalul și care să determine specialiștii să vina în sistem. Până la sfârșitul lunii august legea va fi definitivată și vrem să intre în Parlament la adoptare în luna septembrie. De modul în care va fi adoptat Codul Fiscal va fi implementată această lege gradual, timp de doi ani.

Legea salarizării este pusă în pericol dacă nu va fi aplicat și adoptat Codul Fiscal. Vorbim de 1,18 milioane de persoane din sectorul bugetar”, a declarat Rovana Plumb.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Senatului cererea de reexaminare a Legii privind Codul Fiscal.

 

 

Citeşte şi: Rovana Plumb le-a trimis o SCRISOARE liderilor PNL şi UDMR. Ce le solicită

Rovana Plumb le-a cerut joi liderilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, printr-o scrisoare deschisă, să susţină noile Coduri Fiscale,