Rovana Plumb le-a trimis o SCRISOARE liderilor PNL şi UDMR. Ce le solicită

Rovana Plumb le-a trimis, joi, în calitate de "preşedintă interimar" a PSD, o scrisoare liderilor PNL şi UDMR, în care îi îndeamnă să ceară promulgarea rapidă a Codurilor Fiscale. 

16 iul. 2015, 12:04
Rovana Plumb le-a trimis o SCRISOARE liderilor PNL şi UDMR. Ce le solicită

Rovana Plumb le cere liderilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, „îndemnul de a susţine pana la capat noile Coduri Fiscale, acum, cand mai este doar un pas pana la adoptarea lor”.

„Vocea dumneavoastra este importanta si trebuie sa se faca auzita, fie ca este vorba de semnarea unor scrisori, a unor petitii online sau pur si simplu de transmiterea unui mesaj public”, le scrie Plumb celor trei politicieni.

„SCRISOAREA DESCHISĂ TRIMISĂ DE ROVANA PLUMB CATRE LIDERII PARTIDELOR PARLAMENTARE:

„Catre:

Alina Gorghiu, co-presedinte PNL

Vasile Blaga, co-presedinte PNL

Kelemen Hunor, presedinte UDMR

Va indemn sa cerem, impreuna, promulgarea rapida a Codurilor fiscale, cele la care am lucrat impreuna in ultimul an, cu scopul de a ajuta la cresterea economica si la reducerea fiscalitatii in Romania!

Ma adresez dumneavoastra in calitate de presedinta-interimar a PSD, dar si de cetatean al acestei tari, in speranta ca veti sustine in continuare eforturile Parlamentului Romaniei de a adopta un proiect extrem de important pentru economia romaneasca, pentru mediul de afaceri si pentru intreaga societate.

Este vorba despre noile Coduri fiscale si de procedura fiscala, acte normative ce au trecut printr-un riguros proces de consultari si dezbateri publice, adoptate de Parlament cu o larga sustinere si care, in acest moment, se afla pe masa presedintelui republicii, la promulgare.

CITEŞTE ŞI Ponta: După ce Codul Fiscal va fi promulgat, putem să finalizăm legea salarizării în toamnă

Pe langa scaderea TVA, care este, fara indoiala, cea mai buna masura luata in ultimii 10 ani, noile Coduri fiscale contin o serie de prevederi care vor contribui la consolidarea cresterii economice, la dezvoltarea afacerilor, la multiplicarea investitiilor si a locurilor de munca si la distribuirea cat mai echitabila a bunastarii pentru toti romanii. Pentru prima data, Romania se afla in situatia de a avea Coduri Fiscale construite in colaborare cu reprezentantii mediului de afaceri, cerute de intreprinzatorii romani si adoptate printr-un consens politic larg, transpartinic, ceea ce ii ofera sustenabilitate in timp.

Va solicit asadar dumneavoastra, tuturor liderilor de partide parlamentare din Opozitie indemnul de a sustine pana la capat noile Coduri Fiscale, acum, cand mai este doar un pas pana la adoptarea lor. Vocea dumneavoastra este importanta si trebuie sa se faca auzita, fie ca este vorba de semnarea unor scrisori, a unor petitii online sau pur si simplu de transmiterea unui mesaj public.

Promulgarea Codului Fiscal si a Codului de procedura fiscala este esentiala pentru Romania, deoarece va transmite un semnal clar investitorilor ca aceste masuri vor intra in vigoare in perioada urmatoare, iar celor care au deja afaceri in Romania le va permite sa isi pregateasca planurile pentru lunile si anii care vin. Economia romaneasca si intreaga societate au nevoie de o astfel de stabilitate si predictibilitate.

Vă mulțumesc!
Rovana Plumb,
Președintă-interimar PSD”

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, CRITICI pe Codul Fiscal: O schimbare este utilă doar dacă nu pune în pericol anumite beneficii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la BNR, că încă analizează noul Codul Fiscal pentru a vedea dacă acesta trebuie promulgat, el adăugând că că simpla scădere a taxelor nu garantează creşterea economică şi nu ne permitem „experimente economice”.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să aducă critici Codului Fiscal, având în vedere că a fost discutat timp de un an de zile, „nu a apărut peste noapte”, pricipalele prevederi fiind cunoscute nu doar de specialişti în economie şi analişti.