Plumb: Locurile de muncă pentru tineri şi promovarea incluziunii sociale rămân priorităţile Guvernului

Președintele Consiliului Național PSD, Rovana Plumb, a participat marți la lansarea Departamentului Politici pentru Tineri, în cadrul dezbaterii "România Ta, Părerea Ta 2015", ocazie cu care a afirmat că politicile pentru ocuparea tinerilor și promovarea incluziunii sociale rămân priorități ale Guvernului.

23 iun. 2015, 16:39
Plumb: Locurile de muncă pentru tineri şi promovarea incluziunii sociale rămân priorităţile Guvernului

„Am gândit acest proiect «România Ta, Părerea Ta!» pentru că este foarte important pentru noi, ca și guvernanți, să știm care sunt opiniile tinerilor legate de ceea ce trebuie să facem în continuare pentru promovarea incluziunii sociale, pentru găsirea locurilor de muncă pentru tineri. Tot ceea ce înseamnă politici pentru ocuparea tinerilor și promovarea incluziunii sociale rămân priorități pentru Guvernul Ponta. Încă din 2012 am luat o serie de măsuri cu accent pe tineri.

Vom continua aceste politici active. Avem nevoie de opiniile dumneavoastră pentru a ținti mai bine„, a declarat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Rovana Plumb: În fiecare zi ţin legătura cu premierul Ponta. Colaborarea cu Gabriel Oprea va fi foarte bună

La rândul său, președintele Departamentului Politici pentru Tineri, Gabriela Podașcă, a subliniat nevoia unui parteneriat solid între administrația publică și societatea civilă.

„Garanția pentru Tineri, Programul Start, subvențiile acordate firmelor care angajează absolvenți de liceu sau facultate au devenit posibile datorită colaborării dintre Guvern și Parlament, pe de-o parte, și societatea civilă, mediul academic, sindicate și patronate, pe de altă parte. Este important să continuăm acest dialog, este cel mai bun mod în care îi putem sprijini pe tineri să își construiască un viitor în România„, a spus Podașcă.

Referitor la activitatea Departamentului Politici pentru Tineri, Gabriela Podașcă a subliniat că dorește „să fie mijlocul prin care ideile ajung pe masa Guvernului și mecanismul prin care măsurile guvernamentale sunt implementate în rândul comunităților locale”.

Dezbaterea, care a avut loc la Palatul Parlamentului, și-a propus să identifice direcții de acțiune pentru problemele cu care se confruntă tinerii, în special în domenii precum educația și integrarea pe piața muncii. Principalele teme de discuție au fost politicile guvernamentale pentru crearea de locuri de muncă și modalitățile de susținere a antreprenoriatului în rândul tinerilor.

La eveniment, organizat de președintele Departamentului Politici pentru Tineri, Gabriela Podașcă, au participat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, membri ai Guvernului și ai Parlamentului, precum și peste 100 de reprezentanți ai societății civile, ai sindicatelor și patronatelor.