Plumb: Mesajul ministrului austriac Kurz este incorect juridic şi inacceptabil din punct de vedere politic

Mesajul ministrului austriac de externe, Sebastian Kurz, cu privire la alocațiile acordate copiilor români este incorect juridic și inacceptabil din punct de vedere politic, consideră ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

21 iun. 2015, 10:01
Plumb: Mesajul ministrului austriac Kurz este incorect juridic şi inacceptabil din punct de vedere politic

„Am luat act cu surprindere și dezamăgire de mesajul exprimat de către ministrul de externe austriac, cu privire la alocațiile acordate copiilor români. Măsurile despre care vorbește ministrul Sebastian Kurz, și care sper să fie doar un gând nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE — principiul antidiscriminare și a celui privind libera circulație a persoanelor. De asemenea, consider că, politic, mesajul domnului Kurz este total inacceptabil și incompatibil cu funcția deținută, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislației și principiilor europene. Totodată, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relațiilor bilateriale dintre România și Austria. Asigur cu toată responsabilitatea că Guvernul României veghează la respectarea drepturilor cetățenilor români ca și cetățeni europeni și nu va accepta vreo formă de discriminare a acestora’, a declarat Rovana Plumb, într-un comunicat de presă.

Ministrul austriac de Externe vrea să taie din alocaţiile plătite copiilor români. El doreşte o reformă a UE

Ministrul Kurz a afirmat că alocația în cuantum de 160 de Euro, pe care o plătește statul austriac pentru copii, ar trebui să fie supusă scăderii pentru copii români, până la nivelul celei din România (dublată recent până la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adică aproximativ 20 de Euro).

MAE le răspunde dur austriecilor. Reacţia română la declaraţiile ministrului de externe de la Viena