Plumb: PSD nu are nimic de explicat legat de votul SIE. Nominalizare lui MRU aminteşte de Băsescu

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat că social-democraţii nu au nimic de explicat în legătură cu votul la şefia SIE, deoarece nominalizarea făcută de preşedintele Iohannis le aminteşte de Traian Băsescu, şi a asigurat că pe temele de guvernare coaliţia funcţionează foarte bine

RomaniaTV.net
01 iul. 2015, 14:31
Plumb: PSD nu are nimic de explicat legat de votul SIE. Nominalizare lui MRU aminteşte de Băsescu

„Considerăm că Partidul Social Democrat nu are nimic de explicat în legătură cu votul pentru şefia SIE. Ne-am respectat decizia. Partidul Social Democrat este coerent şi consecvent în acţiunile politice”, a spus Rovana Plumb.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că de explicat au cei care l-au propus şi care s-au bucurat pentru alegerea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

„Domnul preşedinte Klaus Iohannis a făcut ieri… sau acum câteva zile propunerea de o manieră care ne aduce aminte de fostul preşedinte, iar noul PDL, în frunte cu Alina Gorghiu, s-a bucurat ieri ca atunci când era votat Emil Boc. Le urez succes în a explica cetăţenilor cum asta este o altfel de politică diferită de cea a fostului preşedinte”, a afirmat Rovana Plumb, citată de Mediafax.

Plumb a dat asigurări că pe temele de guvernare coaliţia politică funcţionează foarte bine.

„Colaborarea în coaliţa la guvernare merge foarte bine pe temele de guvernare, pe temele de interes ale cetăţenilor: locuri de muncă, politici fiscale, pensii, salarii, scăderea preţului la medicamente şi dirijarea bunăstării creşterii economice către cetăţeni”, a mai spus Plumb.

Întrebată dacă preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar putea fi sancţionat ca urmare a rezultatului votului pentru şefia SIE, Pumb a afirmat că nu s-a discutat şi nu a auzit astfel de comentarii în partid.

Plenul reunit al Parlamentului l-a votat maţi, cu 278 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).