PMB vrea să demoleze Patinoarul Flamaropol şi să-l refacă la standardele europene actuale FOTO

Primăria Municipiului Bucureşti cere Guvernului trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" şi a terenului aferent în administrarea CGMB, pentru a-l demola şi reface la "standardele secolului XXI". 

25 apr. 2013, 15:42

Primăria Capitalei vrea să demoleze Patinoarul Flamaropol şi să-l refacă la standardele europene actuale amenajând în afară de patinoarul artificial şi spaţii adiacente necesare desfăşurării altor activităţi sportive precum înot, escaladări sau fitness.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, Primăria se obligă ca, după demolare, să refacă patinoarul artificial „la standardele secolului XXI, în condiţiile impuse de normativele şi standardele internaţionale în vigoare”, dar şi de a realiza spaţii adiacente necesare practicării activităţilor sportive.

„A rezultat necesitatea demolării întrucât clădirea se află într-o stare avansată de degradare din punct de vedere structural şi al instalaţiilor foarte vechi, costurile de întreţinere fiind foarte mari şi fiind practic imposibilă funcţionarea şi desfăşurarea activităţilor sportive în parametrii de siguranţă”, se precizează în document.

Pe lângă patinoarul artificial, municipalitatea vrea să construiască un centru sportiv şi de agrement, un bazin de înot şi o sală de sport.

Finanţarea investiţiei urmează să fie realizată de la bugetul local, iar durata construcţiilor se va întinde la doi ani.

Patinoarul „Mihai Flamaropol” a fost construit în anul 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972, cu ocazia organizării la Bucureşti a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă, s-a realizat acoperirea şi artificializarea acestuia.

Proiectul de hotărâre va fi discutat şi supus votului consilierilor generali vineri în şedinţa CGMB.