PMP îi cere demisia lui Eugen Teodorovici: Noul ministru de Finanţe a acţionat împotriva intereselor României

Partidul Mişcarea Populară îi cere, printr-un comunicat de presă, demisia noului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, al cărui gest de a vota împotriva cererii DNA de arestare a lui Dan Şova este "absolut revoltator" în condiţiile în care acesta ar trebui să respecte principiile Uniunii Europene şi "să nu acţioneze împotriva intereselor României".

28 mart. 2015, 11:03
PMP îi cere demisia lui Eugen Teodorovici: Noul ministru de Finanţe a acţionat împotriva intereselor României

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, a fost propus vineri pentru funcţia de ministru al Finanţelor. În acest sens, PMP anunţă că Teodorovici ar trebui să-şi dea demisia pentru că a votat împotriva cererii de arestare a senatorului Dan Şova.

Citeşte şi: Care sunt senatorii care au votat ÎMPOTRIVA cererii de arestare a lui Dan Şova

„Partidul nostru a luat act de poziția domnului ministru Teodorovici care, în calitate de senator în Parlamentul României, a votat la vedere împotriva reținerii și arestării senatorului PSD, Dan Coman Șova. Această atitudine sfidătoare din partea unui membru al Guvernului României, condus de către prim-ministrul Victor Viorel Ponta, îl obliga pe ministrul Teodorovici să-și prezinte demisia din înalta demnitate publică.

În condițiile în care România este supusă unui profund proces de monitorizare de către Comisia Europeană, în ceea ce privește reforma în justiție, este absolut revoltător ca ministrul care gestionează în cadrul executivului relația cu Comisia Europeana să acționeze împotriva intereselor României, votând împotriva solicitării Direcției Naționale Anticorupție. Ministrul Eugen Orlando Teodorovici, propus pentru funcția de ministru al Finanțelor, nu mai poate deține nicio funcție publică în cadrul Guvernului României, atât timp cât prin atitudinea sa a demonstrat clar că este străin de valorile care stau la baza Uniunii Europene, precum respectul față de statul de drept şi independența justiției”, se precizează într-un comunicat al PMP.

Eugen Teodorovici se află printre cei 67 de senatori care au decis că Dan Şova nu poate fi arestat. Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova.  Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Citeşte şi: Ambasada Germaniei avertizează: Cazul Şova are efecte directe asupra evaluării MCV

Dan Şova s-a apărat în faţa acuzaţiilor DNA, spunând că unul din contractele de asistenţă juridică ale firmei în care era asociat a vizat recuperarea unei creanţe de 48 de milioane de lei a Complextului Turceni de la Electrica, care era reprezentată de societatea de avocatură a Alinei Gorghiu. Nu numai că nicio probă de la dosar nu indică acest lucru, dar toate probele de la dosar indică contrariul acestui lucru. (…) Sunt acuzat pentru o activitate de avocat avută înainte să intru în Senat„, a afirmat Șova.