PMP cere Guvernului impozitarea pensiilor speciale şi tăierea cu 30% a indemnizaţiilor politicienilor

Vicepreședintele PMP Cătălin Cristache propune diminuarea "obligatorie" a veniturilor politicienilor cu 30% şi impozitarea pensiilor speciale, până la trecerea crizei cauzate de coronavirus. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 11:51
PMP cere Guvernului impozitarea pensiilor speciale şi tăierea cu 30% a indemnizaţiilor politicienilor
„Ca de normalitate şi solidaritate, se impune tăierea cu 30% a salariilor şi indemnizaţiilor miniştrilor, parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni. Vorbim de o economie la buget de aproximativ 50 de milioane de euro lunar, ceea ce se poate traduce în 1.000 de ventilatoare mecanice care pot fi aduse încă din prima lună în România. Nu rezolvăm problema economică macro, dar putem rezolva probleme punctuale (…)”, a declarat Cristache într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.
 
Cristache susţine că Guvernul ar trebui să decidă şi impozitarea pensiilor speciale.

Citeşte şi: Amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni, varianta propusă de Ministerul Finanţelor. „Se va face la cerere”

„Nu există vreun moment de susţinere populară mai favorabil decât acum pentru a rezolva problema pensiilor speciale. Iar aceasta se poate face prin impozitarea cu 30% a tuturor acestor venituri. Fără calcule complicate, fără deduceri, fără birocraţie. Vorbim de o economie de minimum 40 de milioane de euro lunar, ceea ce înseamnă 800 de ventilatoare mecanice. Ştim foarte bine, încă de pe vremea guvernării Boc, că există jurisprudenţă a CCR care a constatat că impozitarea pensiilor este constituţională”, a subliniat Cristache.
 
Vicepreșdintele PMP susține că „dacă Guvernul nu va da curs acestei solicitări” va iniția două proiecte legislative în acest sens la începutul săptămânii viitoare.

loading...