PMP depune PLÂNGERE PENALĂ la Parchet împotriva lui Tăriceanu

Eugen Tomac, liderul PMP, a anunţat că depune, vineri, la Parchetul General o plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în urma votului dat în plen în cazul Dan Şova.

27 mart. 2015, 10:46
PMP depune PLÂNGERE PENALĂ la Parchet împotriva lui Tăriceanu

Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit vineri să dezbată pe 8 aprilie sesizările trimise de președintele Klaus Iohannis și PNL cu privire la soluționarea conflictului juridic de natură constituțională în legătură cu votul dat de Senat în cazul solicitării de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova. Iniţial, CCR anunţase data de 22 aprilie.

PMP a decis în schimb să depună plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. 

„Având în vedere faptele grave de abuz în serviciu ale Președintelui Senatului, domnul Calin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, în cazul procedurii de vot pentru ridicarea imunității senatorului Şova, voi depune astăzi la ora 13.00, o plângere, penală la Parchetul General împotriva celui care trebuie să vegheze la respectarea legii, nu la încălcarea ei”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Senatul a votat: DARIUS VÂLCOV poate fi ARESTAT. DAN ŞOVA a scăpat de arestare

Într-o declarație de presă susținută, vineri, la sediul formațiunii, Tomac și-a detaliat acțiunea.

„Nu se poate ca în cazul doamnei Andronescu, senator de altfel, în cazul doamnei Udrea,să fie aplicată prevederea din Constituție, iar în cazul fostului ministru al Marilor Proiecte și prieten de nădejde al premierului Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu să nu țină cont de ceea ce prevede foarte clar Constituția”, a declarat președintele PMP.

Solicitarea DNA de arestare a lui Dan Şova a fost respinsă pentru că nu a întrunit numărul de voturi necesar.

Cererea a înregistrat 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă” şi 5 abţineri, pentru aprobare. Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova. Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Deocamdată, Şova a rămas cu imunitatea la arestare doar pe baza procesului verbal de constatare a rezultatului votului, în Monitorul Oficial nefiind publicată încă vreo hotărâre oficială a Senatului de respingere a cererii DNA.