PMP îi cere ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile românilor în conturi deţinute la bănci austriece. Cum răspunde Marius Budăi

PMP cere ministrului Muncii, social-democratul Marius Budăi, să nu mai plătească pensiile românilor prin bănci austriece. Într-o intervenţie telefonică la România TV, ministrul Muncii, Marius Budăi, a răspuns că fiecare persoană alege banca la care vrea să-i fie viraţi banii din pensii. "Fiecare pensionar îşi alege singur banca".

11 dec. 2022, 19:40
PMP îi cere ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile românilor în conturi deţinute la bănci austriece. Cum răspunde Marius Budăi

Creşte numărul politicienilor care îndeamnă la boicot. Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Marius Budăi, vicepreşedintele PMP Gheorghe Baciu cere ca, în urma votului negativ dat de Austria intrării României în Schengen, statulul român, respectiv Casa Naţională de Pensii, să nu mai vireze pensii în conturile deţinute de pensionarii români la BCR şi Raiffeisen Bank.

„În urma votului negativ dat de Austria admiterii României în Schengen, Partidul Mișcarea Populară vă cere să puneți capăt convențiilor încheiate de Casa Națională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna și cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor.

Dacă doriți cu adevărat să arătați Austriei că suntem serioși și că nu suntem dispuși să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveți prilejul să le trimiteți astfel austriecilor un mesaj puternic și să le arătați că acțiunile lor au consecințe.

Înțelegem că atât PSD cât și PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziție în relația cu aceste firme”, spune liderul PMP.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă

Gheorghe Baciu mai spune că „boicotul este o opțiune legitimă pe care o are fiecare cetățean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare și arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecințe ale deciziei Vienei”.

Citeşte şi: Gigi Becali îndeamnă la boicotarea firmelor austriece din țară, după eșecul Schengen: „Austria a dat cea mai mare șpagă, două sute de milioane, ca să fure Petrom”

„Atragem atenția asupra faptului că, în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme și pârghii legale și instituționale mult mai puternice. Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiți aceste pensii prin băncile românești.
Vreți să vă arătați, în calitate de ministru, demni în fața Austriei? Luați măsuri, treceți la acțiune. Nu rămâneți un simplu demagog.
Sperăm că veți lua în considerare propunerea PMP și veți acționa în consecință. Demonstrați Austriei că Guvernul României luptă pentru drepturile și interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziție”, a mai scris vicepreşedintele PMP Gheorghe Baciu.

În replică, ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, la România TV, că fiecare pensionar îşi alege singur banca la care să-i fie viraţi banii din pensii.

„Relatia cu banca pentru ficare persoană este o alegere personală, nu a ministerului”, a spus Marius Budăi.