PMP îi cere premierului să îl demită pe ministrul Sănătăţii: Parchetul General să investigheze lipsa stocurilor de vaccin

Partidul Mișcarea Populară îi cere premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, pe motiv că nu a fost în stare să obțină avizele pentru Legea vaccinării și să gestioneze epidemia de rujeolă, a declarat, sâmbătă, președintele executiv al formațiunii, Eugen Tomac.

RomaniaTV.net
05 aug. 2017, 10:00
PMP îi cere premierului să îl demită pe ministrul Sănătăţii: Parchetul General să investigheze lipsa stocurilor de vaccin

PMP solicită și Parchetului General să investigheze faptul că Ministerul Sănătății nu a făcut demersurile necesare pentru asigurarea stocurilor de vaccin, a spus Tomac, susținând că este vorba de abuz în serviciu.

Am decis să îi cerem primului ministru astăzi să demită toată conducerea Ministerului Sănătății, să îl demită pe ministrul Sănătății și pe toți secretarii de stat pentru că acești oameni nu au inimă„, a afirmat Tomac, într-o conferință de presă.

El a spus că Guvernul a amânat ordonanța privind vaccinurile pentru că Ministerul Sănătății nu a fost în stare să obțină avizele:

Pentru tot felul de ordonanțe ce țin de clientela PSD, avizele se obțin în două ore, pentru o lege prin care trebuie să rezolvăm o problemă care macină societatea Ministerul Sănătății nu a fost în stare să obțină avizele din februarie până în august„, a susținut Tomac.

Potrivit acestuia, raportul prezentat în 26 iulie de ministrul Sănătății premierului Tudose arată că, în condițiile în care sunt 8.455 de cazuri de rujeolă, nu există bani și stocuri suficiente de vaccin pentru intervenții în situații de epidemie:

Această situație este de o gravitate rară, pentru că tot din acest raport aflăm că în luna martie am avut 4.000 de cazuri de copii bolnavi de rujeolă, iar la ora actuală sunt aproape 8.500, lucru extrem de grav pentru că implică o reacție„, a adăugat liderul PMP, susținând că ministrul Sănătății s-a dovedit „incompetent în a gestiona situații de criză”.

Eugen Tomac a opinat că premierul trebuie să creeze, la nivelul Executivului, o celulă de criză pentru a combate această epidemie, din care să facă parte cei mai buni specialiști pe care îi are România. „Prim-ministrul trebuie să creeze această celulă de criză, să o conducă el, pentru că Ministerul Sănătății și-a atins limitele. E nevoie de autoritate și fermitate în asemenea situații. Nu putem rămâne indiferenți. Acesta este motivul pentru care cerem astăzi să îi trimită acasă pe ministrul Sănătății și pe toți secretarii de stat”, a adăugat Eugen Tomac.

El a spus că Parchetul General ar trebui să verifice exact de ce Ministerul Sănătății nu a luat măsuri pentru a se crea stocurile necesare de vaccinuri astfel încât să nu se ajungă la această criză extrem de gravă care se extinde.

Parchetul General să investigheze de ce Ministerul Sănătății nu a făcut demersurile necesare pentru ca România să nu traverseze această criză. Lipsa stocurilor arată foarte clar că aici a existat o chestiune care ține de rea voință sau incompetență și cineva trebuie să răspundă”, a spus Tomac, care a adăugat că este vorba de „un abuz în serviciu foarte grav”.