PMP solicită premierului să nu mai adopte nicio OUG până la numirea unui nou Avocat al Poporului

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a solicitat marţi premierului Viorica Dăncilă să nu mai adopte nicio OUG până la numirea unui nou Avocat al Poporului, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 iun. 2019, 12:38
PMP solicită premierului să nu mai adopte nicio OUG până la numirea unui nou Avocat al Poporului

„În calitate de preşedinte al PMP, solicit premierului Viorica Dăncilă să nu adopte nicio ordonanţă de urgenţă până la momentul în care vom avea un nou Avocat al Poporului, în contextul anunţului lui Victor Ciorbea că şi-a încheiat activitatea. Să dea dovadă de responsabilitate şi să înţeleagă clar mesajul românilor de la referendumul din 26 mai. Ne aflăm într-o zonă de vid legislativ, pentru că funcţia de Avocat al Poporului este unipersonală, până la numirea unei noi persoane care să îndeplinească acest rol nu mai pot fi contestate la CCR eventualele OUG-uri”, a scris Tomac pe Facebook.

Potrivit acestuia, „problema este că Guvernul Dăncilă – la fel ca Dragnea cu OUG 13 şi cu OUG 114 – vrea să profite de moment şi să dea două ordonanţe controversate: adoptarea Codului administrativ (declarat deja o dată neconstituţional de CCR) şi aşa-zisa amnistie fiscală a lui Teodorovici”.

„De asemenea, se impune cât mai rapid modificarea Constituţiei pentru ca şi alte instituţii (în special preşedintele României şi Parlamentul) să poate contesta aceste OUG-uri. În această analiză, am pornit de la premisa că am putea avea un Avocat al Poporului onest şi independent, pentru că, dacă Tăriceanu o impune pe Renate Weber (iubitoarea de ruşi) în fruntea instituţiei, totul s-a terminat: e clar că nu va face vreo mişcare care să supere cumva Guvernul”, a menţionat liderul PMP.