PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală

Partidul Național Liberal şi-a desemnat, luni, echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2024. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, care a menționat și cine va conduce echipa.
Alina Costache
20 nov. 2023, 16:28
PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală
PNL are lista candidaților la europarlamentare. Lucian Bode va conduce campania electorală

PNL a anunțat, luni, cine va face parte din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Aceasta va fi coordonată de fostul ministru de Interne, Lucian Bode.

Citește și: Radu Berceanu trage un semnal de alarmă după ce PNL a ajuns pe locul 3 în sondaje: „Am mai văzut un film în care a dispărut PNŢCD şi să ştiţi că lucrurile se pot repeta”

PNL și-a anunțat lista pentru europarlamentare

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, a informat, după şedinţa Biroului Politic Naţional al formațiunii, că din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2024 fac parte: secretarul general Lucian Bode (şef de campanie), prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel şi Hubert Thuma.

„Aceştia sunt cei zece membri ai echipei centrale de campanie şi vor asigura structura organizatorică şi vor întocmi planul de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul. Secretarul executiv al acestei comisii este domnul Remus Borza”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

De partea cealaltă, șef al campaniei electorale al Partidului Social Democrat va fi Mihai Tudose, cel care este și favorit pentru deschiderea listei la alegerile europarlamentare. La ședința Biroului Politic Naţional au venit și lideri ai conducerii ALDE. Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a fost numit președinte interimar al PNL.

„Astăzi s-a stabilit ca mandatul de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Bucureşti să fie asigurat de domnul ministru Sebastian Burduja. Ulterior, vor fi stabilite modul de organizare şi paşii statutari care sunt prevăzuţi pentru a asigura o conducere funcţională a organizaţiei de Bucureşti”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, după şedinţa care a avut loc la Parlament.

În cadrul ședinței s-a discutat și cel mai important subiect din ultima perioadă, și anume majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că se va merge mai departe cu demersurile și a adăugat că se vor majora și salariile profesorilor, așa cum s-a promis.

„Liberalii vor vota Legea pensiilor și în Camera Deputaților. Noi am reușit să mărim cu 40 la sută pensiile în trei ani. Am crescut punctul de pensie de la 1265 la 1785 și totul cu resurse sustenabile. Am vrut și trebuie sa veghem ca și acum majorările să fie sustenabile. Noi vom rămâne în aceasta Coaliție vocea rațiunii și a onestității. De unde și dialogul legat de sustenabilitate. (…) Sunt limite peste care nu vom accepta să trecem, una dintre ele este respectarea angajamentului nostru față de salariile din educație, așa cum ne-am angajat în iunie. (…) De asemenea, avem o preocupare și discutăm foarte aplicat pe măsurile care țin de Sănătate și cred că ce a ținut de CNAS s-a îndeplinit. Dar continuăm discuțiile pe întreaga problematică din Sănătate”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul ședinței.

Citește și: Sebastian Burduja preia şefia PNL Bucureşti: ”Capitala este mai dezvoltată decât Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!