PNL cere audierea preşedintelui CNAS şi a ministrului Sănătăţii, în ceea ce priveşte cardurile de sănătate

PNL a solicitat marţi audierea în Comisia pentru Sănătate a preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în privinţa blocajului cardurilor de sănătate.

05 mai 2015, 14:28
PNL cere audierea preşedintelui CNAS şi a ministrului Sănătăţii, în ceea ce priveşte cardurile de sănătate

Grupul parlamentar al PNL, prin parlamentarii din Comisia de Sănătate, au solicitat audierea preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu marţea viitoare în Comisia de sănătate, pe subiectul cardurilor de sănătate. De asemenea, i-am adresat o invitaţie ministrului Bănicioiu să ne onoreze cu prezenţa şi la grupul parlamentar să ne explice cum rezolvă această situaţie„, a precizat liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, întrebat în legătură cu blocajul privind aplicarea cardurilor de sănătate.

Citeşte şi CNAS, despre haosul creat de cardurile de sănătate: Sistemul nu e blocat, a existat o întârziere în răspuns

El a adăugat că un milion de oameni nu au primit aceste carduri şi sunt persoane care nu ştiu să le folosească, arătând că trebuie făcut o campanie de informare, scrie Mediafax.

Citeşte şi CNAS: Peste 220.000 de servicii medicale şi farmaceutice, acordate luni cu şi fără card de sănătate

Lăsând la o parte că erau un milion de oameni care nu au primit un card de sănătate, nu s-a făcut o campanie în care să li se explice oamenilor ce fac cu acest card. Am întâlnit oameni care vor să se ducă cu acest card la bancomat să scoată bani, că sunt nişte carduri purtătoare de resurse financiare pentru că încă nu cunosc încă exact care este folosinţa acestor carduri. Trebuie o campanie de informare extrem de serioasă făcută către cetăţeni. Trebuie finalizată şi distribuirea acestor carduri de sănătate„, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii atrage atenţia medicilor de familie: Sunt OBLIGAŢI să acorde asistenţă pacienţilor