PNL cere demisia miniştrilor implicaţi în anchete penale. Orban: PSD riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat

Biroul Politic Executiv al PNL a luat decizia de a solicita demisia celor trei miniștri implicați în anchete penale - Sevill Shaidehh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, a declarat luni președintele PNL, Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
25 sept. 2017, 12:57
PNL cere demisia miniştrilor implicaţi în anchete penale. Orban: PSD riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că menținerea în funcție a lui Sevil Shhaideh, a Rovanei Plumb şi a lui Viorel Ilie „riscă să afecteze grav imaginea publică a României, face inutil orice demers serios al instituțiilor statului român în lupta anticoruptie și riscă să împiedice eliberarea României de planul pe care îl are privitor la suspiciunile legate de faptele de corupție care există la cel mai înalt nivel”.

Orban îi cere premierului Mihai Tudose să-i demită pe cei trei miniştri, „în cazul în care nu îşi vor da demisia”. „Cramponarea de putere a acestor miniștri nu face decât să arunce un blam suplimentar asupra României, un blam nemeritat și riscă să arate că actuala putere nu este altceva decât un grup infracțional organizat, care nu are alt scop decât să încalece justiția și să scape oamenii implicați în afaceri de corupție din anchetele penale. (….) În cazul în care nu își vor da demisia, solicităm premierului inițierea procedurii de demitere, de schimbare a acestor miniștri din funcție. Nu poți să stai cu trei miniștri în guvern, când împotriva la doi se solicită urmărirea penală, iar la altul, chiar dacă nu a fost fapta săvârșită când a fost ministru, ci cât a fost secretar de stat (…), nu poți să menții un astfel de guvern. (…)”, a precizat Orban, citat de Agerpres.

Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul Belina, după şedinţa PSD: Sunt nevinovată. Nu îmi dau demisia

În legătură cu decizia PSD de a le susţine pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, în ciuda faptului că sunt acuzate de DNA în dosarul Belina, Orban a spus: „Păi, dacă ‘capo di tutti capi’ este cel care i-a instigat pe miniștrii respectivi să realizeze acest transfer nelegal și neconstituțional către Consiliul Județean al lacului cu pricina, nici nu mă așteptam ca domnul Dragnea să hotărască altceva. Riscă să se transforme într-un grup infracțional organizat, care are ca obiectiv salvarea din ghearele justiției a celor care au săvârșit fapte penale și distrugerea independenței judecătorești, a instituțiilor care sunt angajate în lupta pentru dreptate, împotriva corupției”.

„Cred că trebuie să înceteze cu victimizarea și să accepte că există după faptă și răsplată. El a săvârșit diferite fapte, cum este fapta de a ține ani de zile angajați pe bani publici la CJ Teleorman care de fapt au lucrat la sediul PSD și nu au muncit nicio singură zi pentru binele comunității din județul Teleorman”, a afirmat Orban, despre Liviu Dragnea.