PNL contestă în instanţă organizarea alegerilor locale într-un singur tur

PNL a depus miercuri acțiunea în instanța de contencios-administrativ prin care contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale care prevede un singur tur de scrutin, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

09 mart. 2016, 10:01
PNL contestă în instanţă organizarea alegerilor locale într-un singur tur

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a spus că demersul nu este tardiv, atât timp cât este făcut înainte de data de 5 iunie.

Copreședintele PNL anunțase marți că Guvernul a răspuns la plângerea prealabilă a partidului, ca urmare putând fi continuate demersurile privind invocarea excepției de neconstituționalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un tur de scrutin.

Guvernul a răspuns la plângerea prealabilă depusă de PNL împotriva alegerii primarilor într-un tur de scrutin, a anunţat marţi Alina Gorghiu, copreşedintele PNL. Prin urmare, pot fi continuate demersurile privind invocarea excepției de neconstituționalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un singur tur.

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a anunțat marți că Guvernul a răspuns la plângerea prealabilă a partidului, ca urmare putând fi continuate demersurile privind invocarea excepției de neconstituționalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un tur de scrutin.

„Vești bune: Guvernul a răspuns astăzi la plângerea prealabilă a PNL, astfel că putem continua demersurile care deschid calea invocării excepției de neconstituționalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Obiectivul: mai multă reprezentativitate a celor aleși, mai multă democrație”, a scris marţi Alina Gorghiu pe Facebook.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: Am primit răspuns de la Guvern privind alegerea primarilor într-un tur