PNL contestă la CCR modificările aduse Codului penal

PNL va contesta la CCR modificările la Codul penal, adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 11:16
PNL contestă la CCR modificările aduse Codului penal

PNL anunţă că va contesta la CURTEA Constituţională proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că Dragnea şi Tăriceanu au forţat adoptarea unui Cod penal care serveşte doar infractorilor şi este împotriva cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, care au respect faţă de lege, pe care îi expune riscului major de a fi vicime ale infracţionalităţii scăpate de sub control, iar PNL pregăteşte şi alte demersuri, inclusiv la nivel european, pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei „aberaţii legislative”.

“Dezincriminarea abuzului făcută de PSD-ALDE este un atac direct la statul de drept, cu consecințe extrem de negative pentru democrația din România dar și pentru profilul european al României.

Votul PSD-ALDE pentru dezincriminarea abuzului este dovada supremă că această coaliție a avut ca adevărat program de guvernare albirea lui Liviu Dragnea și a altor asociați politici, fie ei condamnați sau inculpați.

Toate asigurările date românilor sau partenerilor internaționali au fost un joc perfid care a simulat buna credință și comportamentul democratic.
Ce s-a întâmplat în Parlament este o fraudare de proporții a încrederii publice primite de PSD prin votul cetățenilor. Astăzi e mai clar ca niciodată că tot PSD-ul a ajuns să guverneaze pentru hoți. Acest partid este toxic pentru România.

Există un acut sentiment că suntem în fața unei încercări de a distruge viitorul european al țării. Este una din cele mai triste zile pentru România!”, a scris Raluca Turcan pe Facebook după ce modificările la Codul penal au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, cu 167 de voturi „pentru”, în condiţiile în care erau necesare 165.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat că PNL va contesta modificările Codului Penal la CCR.

„PNL va contesta la CCR acest vot PNL, va utiliza toate pârghiile instituţionale, democratice, pentru a dejuca acest plan care a fost premeditat încă de la prima apariţie şi înfăţişare (…). Adevăratul program de guvernare a fost codul penal”, a spus Raluca Turcan.