PNL: Doar justiţia poate stabili situaţia exactă a parlamentarilor consideraţi incompatibili

PNL a luat act de rapoartele de evaluare ale Agenției Naționale de Integritate în cazul mai multor parlamentari, printre care și liberali, punctând că fiecare dintre aceștia are dreptul să conteste aceste documente în justiție, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 16:26
PNL: Doar justiţia poate stabili situaţia exactă a parlamentarilor consideraţi incompatibili

„Am luat act de rapoartele de evaluare ale Agenției Naționale de Integritate cu privire la un număr de parlamentari, printre care se află și membri ai PNL. Partidul Național Liberal respectă cadrul legal în ceea ce privește regimul incompatibilităților. În același timp, Partidul Național Liberal consideră că fiecare dintre cei vizați are dreptul de a contesta raportul de evaluare al ANI în justiție. Doar justiția poate stabili, printr-o hotărâre definitivă, situația fiecăruia dintre cei în legătură cu care ANI a constatat starea de incompatibilitate”, se arată într-un comunicat al PNL.

Agenția Națională de Integritate a constatat în cazul a 32 parlamentari (22 deputați și 10 senatori) încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.

Aproape jumătate dintre aceştia sunt liberali. Printre cei 32 de parlamentari declarați incompatibili de ANI se numără liberalii Petre Roman, Florin Ciurariu, Anton Doboș, Traian Dobrinescu, Constantin Cosmin Enea, Nechita Adrian Oros, Ioan Tămâian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Ștefan Thuma Hubert, Daniel Cătălin Zamfir, Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Liviu Titus Pașca, Ștefan Liviu Tomoiagă și Ionuț Elie Zisu.

Iată aici lista lor completă:

ANI: 32 de parlamentari în incompatibilitate. Toţi riscă să-şi piardă mandatul