PNL fuzionează cu UNPR? Cum plănuiesc liberalii să formeze majoritate în Parlament

PNL ar urma să fuzioneze prin absorbţie cu UNPR, anunţă România TV. Liberalii au confirmat discuţiile avute cu UNPR privind o colaborare şi vor lua totul în discuţie în următoarea şedinţă a Biroului Politic Naţional.

21 iun. 2016, 12:59
PNL fuzionează cu UNPR? Cum plănuiesc liberalii să formeze majoritate în Parlament

Ionuţ Stroe deputat PNL şi purtător de cuvânt al liberalilor a declarat, marţi seară, la România TV, că este devreme să se vorbească despre o fuziune cu UNPR, însă nu a exclus această posibilitate într-un viitor apropiat.

„Nu cred că putem vorbi în acest moment despre o fuziune PNL-UNPR şi implicit nu cred că putem vorbi despre o perioadă de timp. Este, practic, un dialog pe are îl stabilim cu orice formaţiune politică care este în măsură a contribui la a crea un cvorum ca alternativă de a contrapune o formă politică la actualul bloc al PSD. Cu UNPR în acst moment este o colaborare, o formă de dialog şi doar atât. Mai departe vom analiza în BPN şi vom comunica public decizia”, a declarat Ionuţ Stroe.

Valeriu Steriu, preşedintele UNPR, a declarat recent, după o întâlnire cu conducerea PNL, că discuţiile avute nu au vizat constituirea unor majorităţi alături de liberali în consiliile judeţene, ci au fost ”discuţii exploratorii, despre variantele de toamnă”.

„Nu au fost discuţii legate de majorităţile actuale. Discuţiile au fost legate strict de ceea ce înseamnă toamnă. E perioada în care foarte mulţi ne punem problema cum şi în ce formă vom avea la toamnă variantele de lucru. Fie în alianţă, fie de sine stătători. Evident, în această explorare am avut de ascultat toate variantele”, a declarat Steriu, întrebat despre ce a discutat joi cu liderii PNL în sediul din Modrogan.

Liderul UNPR a mai spus că partidul pe care îl conduce ar putea candida la alegerile parlamentare de unul singur, fără nicio alianţă cu altă formaţiune. „Rezultatul de la locale e încurajator, chiar dacă au fost foarte multe alianţe, avem această variantă, putem merge în toamnă şi singuri”, a mai adăugat Steriu.

El a spus că în ceea ce priveşte alianţele după alegerile din 5 iunie, acestea vor fi „într-o singură direcţie”. „Alianţa nu poate fi decât într-o singură direcţie, cred că lucrul acesta s-a văzut (…) în clipa de faţă avem convenite planurile de lucru astăzi aici, în această discuţie”, a ţinut să precizeze Steriu, lăsând să se înţeleagă că o alinaţă cu PNL în consiliile locale sau judeţene este exclusă.