PNL Iaşi, amendat cu suma de 5.000 de lei pentru şedinţa cu 100 de persoane de la restaurant

Poliția a amendat PNL Iași cu suma de 5.000 de lei pentru ședința organizată duminica trecută la Restaurantul Liria din Aroneanu. În cadrul şedinţei au participat peste o sută de persoane, care nu s-au respectat normele impuse de Guvern prin decretarea Stării de Alertă, transmite publicația 7Iasi.ro.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 12:10
PNL Iaşi, amendat cu suma de 5.000 de lei pentru şedinţa cu 100 de persoane de la restaurant

La şedinţă au participat Mihai Chirica şi Costel Alexe, iar cei mai mulţi politicieni nu purtau măşti de protecţie, fiind aşezaţi unul lângă altul fără respectarea normelor de distanţare fizică. Mai mult, liberalii nu au respectat numărul maxim de persoane permis la adunările publice, respectiv 20 de oameni în incintă și 50 de oameni în spații deschise.

Citeşte şi: Lovitură pentru PSD. Mai mulţi primari vor să treacă la PNL

Duminică, 7IAȘI a publicat imagini de la ședința PNL organizată într-un restaurant cu peste 100 de participanți care nu au purtat măști și care nu au respectat distanța minimă impusă de legislație. Înregistrarea a fost preluată de mass-media națională și a provocat un val de criticii din partea societății civile, dar și din partea politicienilor.

Restaurantul care a găzduit şedinţa este al unui om de afaceri, Dragoş Samoilă, apropiat de şefii PNL Iaşi, dar și abonat la contracte de sute de mii de euro la Primăria Iași. 

Liberalii au negat şi au susţinut prin intermediul unui comunicat faptul că toate măsurile legale au fost respectate la întrunirea partidului, cu toate că din imagini reiese faptul că politicienii nu purtau măşti de protecţie.