Rareş Bogdan îi cere demisia lui Teodor Meleşcanu de la MAE şi anunţă depunerea unei plângeri penale pe numele ministrului

Europarlamentarul Rareş Bogdan a cerut demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Liberalul a mai spus că miercuri dimineaţă va depune plângere penală pe numele acestuia pentru modul în care a fost organizat scrutinul în diaspora.

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 12:37
Rareş Bogdan îi cere demisia lui Teodor Meleşcanu de la MAE şi anunţă depunerea unei plângeri penale pe numele ministrului

„Estimările sunt că în cazul în care funcţiona cum trebuie procesul electoral am fi avut între 700.000 şi un milion de voturi”, a spus Rareş Bogdan, citat de news.ro.

El a acuzat „blocarea cu premeditare a procesului electoral”, în condiţiile în care votul arată că opoziţia a avut majoritatea voturilor cetăţenilor români din Diaspora.

„Nu au nicio scuză pentru blocarea votului şi revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu”, a spus Rareş Bogdan, anunţând că PNL depune miercuri dimineaţă o plângere penală pe numele acestuia.

El a mai spus că românii au fost „umiliţi” şi luaţi pe sus din secţii de votare în care nu au mai ajuns să-şi exprime opţiunile, în străinătate.

„Cer tuturor parlamentarilor responsabili să treacă de urgenţă la deblocarea iniţiativei legislative introdusă de PNL cu privire la votul prin corespondenţă şi votul electronic, iniţiativă care a fost trântită în Senat şi care se află în Comisia juridică, la Camera Deputaţilor, for decizional”, a spus reprezentantul PNL.

„Este obligatoriu ca votul electronic şi votul prin corespondenţă să fie introdus în procesul electoral, iar în cazul votului prin corespondenţă trebuie să se întâmple încă de la alegerile prezidenţiale” a spus acesta.

Bogdan a spus că PNL solicită „de urgenţă” demisia ministrului Teodor Meleşcanu.

La rândul lui, Teodor Meleşcanu a anunţat marţi că a cerut anchete în ţările în care au fost probleme la votul din 26 mai.