PNL îl demască pe Tăriceanu: A votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Partidul Naţional Liberal îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, că a votat împotriva ridicării imunităţii lui Gabriel Oprea, la votul de miercuri din Senat. Liberalii îşi susţin acuzaţia cu un filmuleţ în care Tăriceanu introduce o bilă albă în urna neagră, ceea ce se traduce prin vot împotrivă.

25 feb. 2016, 08:21
PNL îl demască pe Tăriceanu: A votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Partidul Naţional Liberal a postat pe contul său de Facebook un clip video în care apare Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, introducând ceea ce pare o bilă albă în urna neagră în cadrul unui vot cu bile la Senat. Liberalii susţin că este vorba de votul de miercuri în cazul încuviinţării urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, acuzat în dosarul achiziţionării maşinii de lux. Acest lucru ar însemna vot împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea.

 

„Tăriceanu a votat ÎMPOTRIVĂ! Actualul președinte al Senatului a încercat să-l scape pe Gabriel Oprea de ancheta penală cerută de DNA. Călin Popescu Tăriceanu a confirmat încă o dată că se erijează în protectorul politic al corupției în Senat, în încercarea de a institui în România ”statul de drept al PSD” – fără Justiție și fără egalitate în fața Legii”, au scris liberalii pe contul lor de Facebook şi au postat filmuleţul.

Regulamentul votului, anunţat chiar de preşedintele Senatului (vezi AICI, la 2:12:44), este următorul: bila albă introdusă în urna albă şi bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot pentru, bila albă introdusă în urna neagră şi bila neagră introdusă în urna albă înseamnă vot împotrivă.

Senatorii au aprobat miercuri, prin vot în plen, cererea DNA de urmărire penală în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat în dosarul achiziţionării unei maşini de lux din bani publici.

În sală au fost 124 de senatori din totalul de 164, deci cvorumul a fost îndeplinit în cazul votului pentru Gabriel Oprea. S-au înregistrat 71 de voturi pentru, 52 împotrivă şi un vot anulat, ceea ce duce la ridicarea imunităţii lui Oprea.

Citeşte şi: Senatorii au votat: Gabriel Oprea poate fi urmărit penal, iar Doina Anca Tudor reţinută şi arestată