PNL îl somează pe Tăriceanu să transmită de îndată la Monitorul Oficial hotărârea în cazul Şova

PNL îl somează pe Călin Popescu Tăriceanu să transmită de îndată la Monitorul Oficial hotărârea în cazul Dan Şova, arătând că orice secundă de întârziere îl situează pe actualul preşedinte al Senatului în afara legii.

17 apr. 2015, 13:30
PNL îl somează pe Tăriceanu să transmită de îndată la Monitorul Oficial hotărârea în cazul Şova

Senatorul Mario Ovidiu Oprea susţine, într-un comunicat de presă, că „Tăriceanu nu mai are nici un motiv să amâne, aşa cum a făcut-o până acum, soluţionarea conflictului de natură constituţională cu Justiţia”.

„Orice secundă de întârziere îl situează pe actualul preşedinte al Senatului în afara legii şi a Constituţiei.

Argumentaţia Curţii Constituţionale dată publicităţii vineri, care dezvoltă soluţia clară emisă în 8 aprilie, atestă faptul că Senatul are o singură variantă constituţională, aceea de a redacta o hotărâre de încuviinţare a arestării preventive în cazul Dan Şova.

Adoptarea unei soluţii de respingere, aşa cum în mod eronat s-a antepronunţat Tăriceanu şi lideri ai PSD, nu-şi regăseşte nici un temei în motivarea Curţii Constuţionale. O astfel de variantă înseamnă un nou abuz împotriva principiilor statutului de drept, pe care îl vom sesiza din nou la Curtea Constituţională”, spune Mario Ovidiu Oprea.

PNL îi cere totodatăimperativ” lui Victor Ponta, care are în subordine Monitorul Oficial, să nu blocheze publicarea deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial.

CITEŞTE ŞI MOTIVARE. Ce spune CCR despre „refuzul” şi „omisiunea” Senatului în cazul DAN ŞOVA. Vezi DOCUMENTUL