PNL începe negocierile cu ALDE în vederea unei fuziuni, după ce discuţiile cu PMP au stagnat

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că PNL a început negocierile cu ALDE în vederea unei fuziuni între cele două partide.

11 ian. 2022, 18:25
PNL începe negocierile cu ALDE în vederea unei fuziuni, după ce discuţiile cu PMP au stagnat

Ionuţ Stroe a declarat că PNL şi-a asumat rolul de integrator al forţelor dreptei şi susţine că discuţiile cu reprezentanţii PMP nu s-au încheiat, adăugând că „există un progres al discuţiilor”.

„S-a stabilit în ședința BPN componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Ăsta e și motivul pentru care începem demersuri de dialog, dialog politic, cu ALDE”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat, potrivit News.ro, că din câte ştie, Călin Popescu Tăriceanu nu se mai găseşte în poziţiile de conducere ale ALDE.

Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu.

„Comisia are în componență, alături de secretarul general, Dan Vîlceanu, pe Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuima și Gheorghe Falcă”, precizează Stroe.

Referitor la negocierile cu PMP, el spune că „există un progres evident al discuțiilor”.

„Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens”, conchide purtătorul de cuvânt al PNL.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar sub 300 Kwh vor beneficia de o schemă de protecţie cu TVA redus la 5 %