PNL îşi anunţă astăzi PREZIDENŢIABILUL. Klaus Iohannis se pregăteşte să intre în cursă

Liberalii vor decide, luni, în şedinţa Delegaţiei Permanente, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis se pregăteşte să intre în cursa pentru Cotroceni, după ce, în sondajul intern al partidului, a obţinut un scor mai bun decât Crin Antonescu. Fostul lider al PNL a refuzat duminică seara să participe la o întrunire restrânsă a conducerii PNL.

21 iul. 2014, 07:46
PNL îşi anunţă astăzi PREZIDENŢIABILUL. Klaus Iohannis se pregăteşte să intre în cursă

Potrivit cercetării comandate de PNL, Klaus Iohannis este cel mai bine clasat concurent al Opoziției în turul doi al cursei prezidențiale contra lui Victor Ponta.

Astfel, în turul doi al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta ar obține 49% din voturi, iar Klaus Iohannis – 43%. În varianta cu Crin Antonescu drept candidat al PNL, scorul ar fi: Victor Ponta – 53%, iar Crin Antonescu – 29%.

Liberalii urmează să anunţe luni oficial cine este prezidenţiabilul PNL, după ce duminică seara au discutat, într-o formulă restrânsă, sondajul de opinie.

CITEŞTE ŞI CANDIDATUL PNL la prezidenţiale: Klaus Iohannis îl învinge pe Crin Antonescu

Crin Antonescu a refuzat să participe la întâlnire spunând că nu are de ce să facă analiză pe sondaje.

„Dacă iniţial vorbeam de o analiză sociologică mai amplă decât simpla fotografie de sondaj din acest moment, am discutat de nişte formule, întrebări, a căzut acea ipoteză din lipsă de timp. Nu cred că mai trebuie să pierdem timp şi bani. Putem să facem direct delegaţia permanentă şi luând direct sondajul, să trecem la vot. Nu contest vreun sondaj. Mâine vor fi prezentate şi delegaţia va da un vot. Nu am de ce să fac analiză pe sondaje”, a spus Antonescu.

Pe 28 iunie, în cadrul Congresului PNL, Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au fost propuşi pentru cursa prezidenţială. Reuniunea trebuia să voteze o rezoluţie cu privire la candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, însă Klaus Iohannis a retras acest document iar preşedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a anunţat că Delegaţia Permanentă a partidului va alege candidatul liberalilor la Preşedinţie.

La acea dată, majoritatea organizaţiilor judeţene liberale anunţau că îl susţin pentru cursa prezidenţială pe Klaus Iohannis. De asemenea, mulţi lideri PNL doreau ca fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, să fie inclus în cercetările sociologice pentru desemnarea candidatului comun PNL-PDL la prezidenţiale.

CITEŞTE ŞI Orban: Avem o înţelegere. Dacă PNL va da candidatul la prezidenţiale, funcţia de premier va reveni PDL

Recent, fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, afirma că este convins că el este cel mai potrivit candidat al dreptei la funcţia de preşedinte al României.

El a declarat că lupta pentru desemnarea candidatului dreptei la şefia statului este deschisă şi că actualul lider al PNL, Klaus Iohannis, ‘nu a fost nicio zi candidat la preşedinţie’ iar Cătălin Predoiu este ‘un candidat foarte serios’.

Antonescu susţine că va solicita congresului comun PNL-PDL, care se va întruni pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, să voteze deschis.

Acesta a subliniat că, indiferent cine va fi candidatul dreptei, partidul va trebui să îl susţină pentru a deveni preşedinte al României.

Pe 26 iulie, liberalii se reunesc în congres extraordinar pentru aprobarea statutului partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL şi aprobarea protocolului politic.

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale va fi anunţat în 4 sau 5 august, potrivit preşedintelui PDL, Vasile Blaga. El a precizat că la alegerile prezidenţiale cele două partide vor candida ca o alianţă electorală