PNL mai pierde doi deputaţi: Ion Cupă şi Mihai Stănişoară şi-au dat demisia din partid

Deputatul Ion Cupă a anunţat, luni, că demisionează din PNL. Şi deputatul Mihai Stănişoară a decis să plece din tabăra liberalilor, numărul celor care au părăsit partidul condus de Klaus Iohannis, după Congresul de sâmbătă, şi care se alătură lui Călin Popescu Tăriceanu ajungând la 13.

30 iun. 2014, 13:46
PNL mai pierde doi deputaţi: Ion Cupă şi Mihai Stănişoară şi-au dat demisia din partid

Numărul celor din PNL care pleacă alaturi de Călin Popescu Tăriceanu ajunge la 13. Deputatii Mihai Stanişoară şi Ion Cupă şi-au dat demisia din PNL.

Am decis ca astăzi să îmi depun demisia din Partidul Naţional Liberal. Este o decizie grea, însă ceea ce se întâmplă astăzi în PNL şi direcţia în care se îndreaptă partidul fac ca eu să nu mă mai regăsesc în acest partid. PNL aşa cum îl ştim cu toţii nu mai există, după ce conducerea sa a decis abandonarea identităţii politice, a istoriei, a tradiţiilor sale politice şi organizatorice. Această manevră politică sinucigaşă îşi va arăta consecinţele pentru PNL în perioada următoare, în care cetăţenii vor fi cei care vor sancţiona aceste derapaje. Electoratul a mai sancţionat o dată deciziile luate de conducerea PNL, însă aceştia se pare că nu învaţă din erorile comise‘, afirmă Ion Cupă într-un comunicat remis luni AGERPRES.

DEMISII LA PNL. Şase deputaţi pleacă din partid şi merg la formaţiunea anunţată de Tăriceanu

El precizează că pleacă din PNL cu ‘un sentiment de amărăciune’, în special după ultimul congres, al cărui rezultat susţine că era deja stabilit.

‘Jocurile au fost făcute cu privire la acest congres de către cei din conducerea actuală pentru a ieşi cum le-a convenit lor’, susţine deputatul.

Cupă adaugă că ‘în PNL nu se mai poate vorbi despre liberalism după trecerea la PPE şi fuziunea cu PDL’.

‘PNL şi membrii săi nu se mai pot declara liberali din momentul afilierii la PPE, dezicându-se în acest fel de tot ceea ce înseamnă liberalism. Eu unul sunt şi voi rămâne liberal şi voi continua să promovez ideologia în care cred şi care mă reprezintă’, conchide el.

Deputaţii care au anunţat până acum că demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă, Nicolae Alexandri, Bogdan Nica, Graţiela Gavrilescu şi Mirel Taloş.

Deputatul Daniel Chiţoiu a anunţat şi el că şi-a dat demisia din PNL deoarece este nemulţumit de deciziile luate la nivelul Congresului PNL, prin care s-a decis afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL, susţinând că partidul este „stăpânit de haos” şi a devenit un teren de bătălie între Antonescu şi Iohannis.