PSD vrea reformarea sistemului fiscal. Paul Stănescu: Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție

PSD propune "rediscutarea amplă, coerentă și consensuală a sistemului fiscal". "Dacă salariul este înghițit de marile creșteri de prețuri, atunci sensul lui se pierde. (...) Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție", spune secretarul general al PSD Paul Stănescu.

21 iun. 2022, 15:35
PSD vrea reformarea sistemului fiscal. Paul Stănescu: Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție

„PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară și asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase și ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă și unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ținem ochii larg deschiși cu toții, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creșterea prețurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaților și a micilor întreprinzători.

Românii știu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea prețurilor carburanților, creșterea prețurilor la alimente și, în final, mărirea inegalității, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioși. Suntem la guvernare ca să venim cu soluții. Iar soluția propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă și consensuală a sistemului fiscal.

Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităților înseamnă că se ascunde de marile probleme și frici ale românilor. Riscăm ca în acest context inflaționist, care se anunță de durată, munca prestată de angajați să devină doar o povară, nu și o recompensă. Dacă salariul este înghițit de marile creșteri de prețuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect”, susţine Paul Stănescu.

Citeşte şi: Preţuri benzină şi motorină, 21 iunie 2022. PSD, în scandalul creşterii preţurilor carburanţilor: Nu mai e timp de analize și dezbateri! Guvernul trebuie să intervină urgent

Liderul PSD spune că „suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate”.

„Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție acumulată necinstit.

Propunerea pe care o face PSD este clară: să reașezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conștienți cu toții că suntem în situația în care nemulțumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci și climatul de afaceri. Neliniștile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populiști și speculatori.

Suntem angajați pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici și sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă și mai solidară pentru România”, a conchis Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Citeşte şi: Pensii 2022. Marcel Ciolacu cere impozitarea pensiilor mari: „Gata, m-am săturat!”


loading...
Partenerii noștri