PNL NU găseşte „motive” pentru a contesta la CCR numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, a declarat, marți, că liberalii nu pot contesta în acest moment numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, deoarece nu au motive, în condițiile în care niciunul dintre juriștii consultați nu a oferit un răspuns pozitiv în acest sens.

06 oct. 2015, 11:33
PNL NU găseşte „motive” pentru a contesta la CCR numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, a fost numit, pe 16 septembrie, prin vot al Parlamentului, în funcţia de consilier de conturi și vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

„Am căutat și căutăm argumente de neconstituționalitate. Până în acest moment, toți juriștii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de răspuns pozitiv. În consecință, în acest moment, nu putem contesta, că nu avem motive și numai ca să ne aflăm în treabă nu o facem”, a explicat Eugen Nicolăescu, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL.

Liberalii iau în calcul să conteste la Curtea Constituțională numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, declara, în urmă cu trei săptămâni, deputatul PNL Andreea Paul.

„PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare și inutilă pentru români politizarea până la ștrangulare a unor instituții-cheie ale statului român, cum este cazul Curții de Conturi, dar, în paralel, și a Autorității de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituțională și în prezent juriștii analizează oportunitatea și posibilitatea de succes a unui astfel de demers”, afirma Andreea Paul.

CITEŞTE ŞI ILIE SÂRBU, socrul lui Victor Ponta, numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi