PNL organizează un miting împotriva lui Gabriel Oprea

PNL a anunţat că organizează, sâmbătă, un miting de protest pentru a cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Marşul de protest se va desfăşura pe traseul dintre Guvern şi sediul Ministerului de Interne.

30 oct. 2015, 14:34
PNL organizează un miting împotriva lui Gabriel Oprea

Prim-vicepreședintele liberal Teodor Atanasiu a anunţat că mitingul va începe la ora 11.00. „PNL a hotărât ca mâine să facă o acțiune de protest sub formă de miting de protest pentru a solicita demisia domnului vicepremier Oprea din funcția pe care o deține”, a spus Atanasiu într-o conferință de presă.

Acţiunea va începe în fața Guvernului, iar apoi participanții se vor deplasa pe trotuar pe Calea Victoriei până în fața ministerului de Interne.

„Vom înmâna domnului ministru sau celor care se află acolo pentru a-i da domnului ministru Oprea o demisie gata scrisă, să facă doar efortul de a o semna, ca să grăbim luarea deciziei, o decizie înțeleaptă pe care trebuie să o ia un ministru care a făcut un abuz în funcție și a sfidat populația prin acțiunile pe care le-a făcut”, a declarat Atanasiu.

Liberalii au depus şi o moţiune simplă împotriva lui Gabriel Oprea, la Senatul României, documentul fiind intitulat „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganță, abuz și dispreț în exercitarea funcţiei”.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a fost audiat, miercuri, la Parchetul Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină. Vicepremierul a declarat, după audieri, că, la momentul accidentului, era „în timpul serviciului”, se întorcea „de la o instituţie a statului român” şi că, în întreaga sa activitate, nu a încălcat vreodată legea.