PNL-PDL îşi anunţă luni prezidenţiabilul şi dă START la strângerea de semnături

Alianţa Creştin Liberală (PNL-PDL) a decis în şedinţa de miercuri convocarea forurilor de conducere ale alianţei şi ale noului PNL pentru luni, când va fi desemnat candidatul dreptei în alegerile prezidenţiale.

06 aug. 2014, 08:10
PNL-PDL îşi anunţă luni prezidenţiabilul şi dă START la strângerea de semnături

‘Începând de luni vom fi 100% în precampanie, începem acţiunea de strângere de semnături pentru candidatul care va fi desemnat. Suntem convinşi, vom reuşi în foarte scurt timp să avem tot setul necesar pentru o precampanie şi o campanie de succes pentru candidatul nostru’, a precizat preşedintele PNL, Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că în data de 31 august va avea loc la Iaşi uniunea grupurilor parlamentare reunite ale Alianţei Creştin Liberale, unde vor fi prezentate priorităţile legislative pentru noua sesiunea parlamentară, iar în zilele de 5 şi 6 septembrie la Braşov este programată Liga aleşilor locali a alianţei, la care vor veni aproximativ 1.600 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene ai alianţei.

Klaus Iohannis: Sunt convins că voi câştiga preşedinţia României, dacă voi fi desemnat candidat

‘Convingerea noastră este că vom avea candidatul care va câştiga alegerile prezidenţiale din România şi cu această victorie la prezidenţiale va începe depesedizarea în ţară, în situaţia în care Ponta guvernează prost, încearcă doar să transforme insuccese majore în victorii’, a precizat Blaga.

Întrebat de ce crede că va câştiga aceste alegeri, Iohannis a spus că se va întâmpla acest lucru pentru că lumea îşi doreşte altceva. ‘Acum este o guvernare slabă, cu un candidat, probabil, care reprezintă această guvernare slabă, iar ce avem noi este o abordare nouă, proaspătă, dorinţa de schimbare şi două echipe care s-au strâns într-o singură echipă şi care va face o campanie excepţională‘, a precizat Klaus Iohannis.

În context, Vasile Blaga a spus că victoria va fi a candidatului Alianţei Creştin Liberale, pe fondul proastei guvernări.

Traian Băsescu: La prezidenţiale, între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, votez Iohannis, răul cel mai mic

‘Ponta vrea să fugă din funcţia de premier. Nu ştie cum să fugă din funcţia de premier ţinând cont de situaţia în care este economia românească. Dacă el, de exemplu, de CAS nu mai vorbeşte, că nu are fonduri pe ultimele trei luni cum promitea, ce să spunem de la 1 ianuarie anul viitor’, a spus Blaga.

El a adăugat că alianţa va prezenta soluţii clare, nu numai în zona socială, a învăţâmântului, ci şi soluţii economice date de oameni competenţi, ‘oameni potriviţi, la locul potrivit’