PNL, prima reacţie după fuziunea PMP-UNPR: Un gest DISPERAT de supravieţuire a liderilor celor două partide

PNL a oferit marţi seară o primă reacţie după anunţul fuzionării UNPR cu Partidul Mişcarea Populară, după ce în urmă cu două săptămâni progresiştii au purtat discuţii şi cu liberalii.

RomaniaTV.net
12 iul. 2016, 19:13
PNL, prima reacţie după fuziunea PMP-UNPR: Un gest DISPERAT de supravieţuire a liderilor celor două partide

Liberalii susțin că fuziunea dintre PMP și UNPR nu este „o surpriză”, ci doar oficializarea unui „mariaj neformalizat” dintre Traian Băsescu și Gabriel Oprea și un „un gest disperat de supraviețuire” a liderilor celor două partide.

„Fuziunea dintre PMP și UNPR nu reprezintă o surpriză. Fuziunea este doar oficializarea unui mariaj neformalizat care durează de ani de zile între Traian Băsescu și Gabriel Oprea, nu reflexia unui proiect politic serios. Relația dintre liderii PMP și UNPR este de mult cel puțin o colaborare foarte bună, dacă nu o prietenie strânsă. Gabriel Oprea este un personaj reevaluat în repetate rânduri de Traian Băsescu, de la ‘Mafia lui Năstase’ și ‘lacheul lui Ponta’ la ‘general avansat la 4 stele’ „, se arată într-un comunicat dat publicităţii de PNL.

Liberalii consideră că fuziunea dintre cele două formațiuni politice are un potențial electoral care „se apropie de marja de eroare”. „PMP nu face altceva decât să se transforme în ‘soluția imorală’ a democrației românești”, se mai arată în comunicatul PNL.

Partidul Mișcarea Populară va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, a anunțat, marți, liderul PMP, Traian Băsescu.

„Astăzi am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mișcarea Populară și UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează, pentru că opțiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opțiune pentru PSD. Va fi o fuziune miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare partid congresele de fuziune”, a precizat Băsescu, într-o conferință de presă.