PNL propune consultări cu liderii partidelor parlamentare pe Codul Fiscal şi Legea salarizării VIDEO

PNL propune tuturor liderilor partidelor parlamentare demararea și organizarea în perioada următoare a unor consultări asupra temelor "care pot schimba România în bine", fiind necesar pe aceste subiecte un acord politic, a declarat luni copreședintele liberal Alina Gorghiu.

RomaniaTV.net
27 iul. 2015, 10:58
PNL propune consultări cu liderii partidelor parlamentare pe Codul Fiscal şi Legea salarizării VIDEO

„Pornind de la premisa că trebuie să existe bună credință, propunem astăzi tuturor liderilor partidelor politice parlamentare demararea și organizarea în perioada următoare a unei serii de consultări politice publice, împreună cu specialiști, mediul de afaceri, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Guvernului, ai Consiliului Fiscal, ai BNR și cu reprezentanți ai altor instituții relevante asupra temelor care pot schimba România în bine. PNL a pornit de la premisa că românii au nevoie de o nouă abordare politică, una care să nu pună, ciclic, în pericol nici stabilitatea economică, nici pe cea socială și nici pe cea democratică a României”, a precizat Gorghiu, după ședința Comisiei de unificare a PNL.

Gorghiu a adăugat că temele vizate sunt stabilitatea macroeconomică a României — Codul Fiscal sau noua lege a salarizării în sectorul de stat—, absorbția de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la Spațiul Schengen și pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a Președinției Consiliului UE, potrivit Agerpres.

„Există în acest moment pe agenda publică o serie de proiecte vitale pentru viitorul României. Trebuie să ne asigurăm că aceste proiecte sunt sustenabile pe termen lung, au la bază evaluări solide, indiferent cine vine la guvernare și ce majoritate parlamentară va exista. (…) Nu trebuie să cădem în patima electorală și să transformăm România într-un teren de sacrificare a interesului public. Prim-miniștrii vin și pleacă, partidele trebuie însă să rămână responsabile și prudente, în caz contrar nu vom face altceva decât să adâncim încrederea publică în forțele politice și în democrație, cu efecte extrem de periculoase în viitor, inclusiv ascensiunea unor forțe extremiste populiste”, a mai precizat liderul liberal.