PNL, reacție fermă după ce AUR a împărțit pliante politice studenților de la SNSPA

Deputatul PNL Ionuț Stroe spune că acțiunea AUR de la deschiderea anului universitar e doar un derapaj dintr-un lung șir de astfel de acțiuni:

03 oct. 2023, 19:09
PNL, reacție fermă după ce AUR a împărțit pliante politice studenților de la SNSPA

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a catalogat acțiunea AUR de la deschiderea anului universitar de la SNSPA drept o linie roșie, pe care partidele democratice știu să nu o încalce:

,,Deschiderea anului universitar la SNSPA a fost umbrită de acțiunile AUR, care a ales acest moment marcant pentru educație și pentru studenți ca platformă pentru propaganda lor politică.

Nu credeam că mai este nevoie să spunem asta în 2023, dar se pare că pentru unii nu e suficient de clar: mesajele politice nu au ce căuta în unitățile de învățământ! Aceasta este o linie roșie pe care partidele democratice știu să nu o încalce.”

AUR i-a propus lui Mugur Isărescu să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale! Cum l-a alungat Guvernatorul BNR pe George Simion din discuție, după ce a auzit propunerea!

Referitor la acțiunea AUR au reacționat și rectorul SNSPA, Remus Pricopie, dar și Liga Studenților din SNSPA care acuză formațiunea condusă de George Simion de propagandă politică.

Deputatul PNL Ionuț Stroe spune că acțiunea AUR de la deschiderea anului universitar e doar un derapaj dintr-un lung șir de astfel de acțiuni:

,,Amintim că, în urmă cu mai puțin de o lună, au apărut acuzații serioase că o tânără minoră a fost abuzată de către membri ai AUR la Școala de vară a partidului.

Acum câteva luni, membrii și susținătorii AUR au încercat din nou să forțeze intrarea în instituțiile statului și au condus un protest violent, soldat cu agresiuni la adresa forțelor de ordine și ale unor demnitari ai statului.

În luna mai, o colaboratoare a grupului AUR din Camera Deputaţilor, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe. Asta după ce, în august 2021, un angajat al grupului AUR a fost prins cu droguri la intrarea în Casa Poporului.

La începutul anului 2023, unul dintre deputații AUR a fost reclamat la poliție pentru că și-ar fi agresat soția, în prezența fiicei sale minore.

Nu o dată, George Simion și parlamentarii AUR au agresat verbal și fizic demnitari ai statului român – miniștri și parlamentari, la tribuna Parlamentului, pe holurile Legislativului sau chiar i-au hărțuit prin locuri publice.

Remus Pricopie, atac la George Simion: Un politician de factură legionară. Susținători ai AUR au distribuit pliante, la SNSPA, îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în partid

Întrebarea este cât îi vom mai ignora, cât vom mai tolera astfel de comportamente extremiste. Cât le vom mai permite să continue să promoveze ura, discursul instigator și scandalul? Nu trebuie să repetăm greșelile din trecut când derapajele de acest gen au fost tratate foarte relaxat până au generat victime.

PNL condamnă și sancționează astfel de manifestări și facem apel la dialog constructiv și la o comunicare echilibrată, pentru a construi un viitor în care valorile democratice sunt pilonii centrali.”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL.