PNL s-a împăcat cu UDMR: „Nu se îndepărtează de valorile democratice euroatlantice”

PNL s-a împăcat cu UDMR, în scurt timp. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, că vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a venit cu explicații lămuritoare în coaliție, după scandalul provocat de către Viktor Orban. 

18 aug. 2022, 21:25
PNL s-a împăcat cu UDMR: „Nu se îndepărtează de valorile democratice euroatlantice”

În opinia lui Nicolae Ciucă, UDMR „nu se îndepărtează de valorile democratice euroatlantice”.

„A fost un angajament al nostru de a-i cere explicații președintelui UDMR. Explicațile au cuprins trei puncte. Unu, că nu a participat la acea activitate. Doi, că nu poate fi învinuit pentru ce a au spus alții. Trei, că a fost vorba de comentarii de nuanță pe care dumnealui le va explica personal.

Din discuții a reieșit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de valorile democratice euroatlantice. E o explicație care ne permite să menținem stabilitatea politică și coaliția”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

 

Viktor Orban, criticat aspru de politicienii români

 

George Simion a reacţionat după ce premierul maghiar, Viktor Orban, a atacat „amestecarea” raselor europene și non-europene. Liderul AUR spune că autorităţile din România au manifestat un total dezinteres faţă de ceea ce se întâmplă în Transilvania, lucru care a alimentat dorinţele expansioniste ale maghiarilor.

„Noi (ungurii) nu suntem o rasă mixtă…și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a declarat Viktor Orban, în timpul vizitei sale recente în România. El a adăugat că țările unde europenii și non-europenii se amestecă „nu mai sunt națiuni”.

George Simion le reproşează autorităţilor române că a fost necesar să le atragă atenţia „stăpânii lor de la Bruxelles” pentru a realiza că maghiarii promovează purificarea etnică.