EXCLUSIV | Victor Ponta îi cere lui Klaus Iohannis să aducă PSD la guvernare. „Soluţia cu refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele”

Fostul premier Victor Ponta a declarat, duminică, la România TV, că refacerea USL, o alianţă între PNL şi PSD, este soluţia "cea mai bună dintre cele rele". Liderul Pro România susţine că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să intervină pentru că "ţara este neguvernată".

12 sept. 2021, 21:42
EXCLUSIV | Victor Ponta îi cere lui Klaus Iohannis să aducă PSD la guvernare. „Soluţia cu refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele”

Victor Ponta a afirmat că nu vede vreo altă soluţie decât refacerea USL.

„Aţi vrea să refacă USL-ul. Pe vremea USL-ului şi-a primit toată lumea pensiile, salariile. Am scăzut impozitele. Ţara nu e guvernată. Nici nu văd o soluţie!

Soluţia cu refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele. Dar altă soluţie cum? Guvern minoritar format din PNL în care jumătate din PNL e cu Orban, restul contra?

Să-i aduci înapoi pe USR? Tocmai au spus că liberalii sunt hoţi, corupţi. Alegeri anticipate nu se vor face!”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta, despre scandalul din interiorul PNL. „Se bat între ei. Ei s-au bătut în timp ce România s-a degradat”

De altfel, fostul premier exclude varianta prin care USR să ajungă din nou la guvernare.

„USR sunt total lipsiţi de responsabilitate. Sunt cu puşcării, tămbălău, scandal. Nu poţi să guvernezi o ţară. Nu poţi să guvernezi un oraş. Pe unde au ieşit USR-işti primari e cam dezastru, e jale.

Cine i-a adus? Domnul Iohannis! Acum o să facă cu PSD (coaliţia de guvernare)!”, a precizat Victor Ponta.

Cât despre scandalul din interiorul PNL dintre tabăra lui Ludovic Orban şi cea lui Florin Cîţu, Victor Ponta a remarcat că liberalii „se bat între ei în timp ce România s-a degradat”.

Liderul Pro România: „Singurii care câştigă sunt cei de la AUR”

„Singurii care câştigă sunt cei de la AUR. E cel mai uşor să ţipi din tribună. Domnul Simion unde a fost?
Când cei din teren joacă prost, ţipă cei din galerie!”, a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta nu mai candidează la prezidenţiale. „Sunt bătrân. Să vină alţii mai tineri”

Victor Ponta a anunţat că nu mai vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, după ce a pierdut în 2014 în faţa lui Klaus Iohannis.

„Sunt bătrân. Să vină alţii mai tineri! Pentru mine şi pentru familia mea, faptul că a ajuns Iohannis preşedinte e mai bine, pentru oameni, nu ştiu. Puteţi să îi întrebaţi pe ei”, a precizat Ponta.

Victor Ponta ironizează campania de vaccinare. „Te rogi toată ziua de cei care nu s-au vaccinat să se vaccineze, că le dai 100 de lei ca Ceauşescu”

„Chestia asta cu pandemia, cu vaccinurile, e cea mai stupidă politică pe care o poartă cineva în Europa. Te rogi toată ziua de cei care nu s-au vaccinat să se vaccineze, că le dai 100 de lei ca Ceauşescu. Nu se vor vaccina.

Stăm cu vaccinurile, le aruncăm la gunoi, dar dacă vreau să mă duc să mai vaccinez încă o dată, spun că nu se poate. De ce? Nu a decis Guvernul. Tot alergi după cei care nu vor să se vaccineze”, a mai menţionat Ponta.

„Cineva trebuie să rezolve problema economică. Altfel va fi mult mai rău decât în 2010”, a conchis fostul premier.

Citeşte şi: Victor Ponta: Aventura la guvernare a USR-PLUS, finalizată într-un mod iresponsabil și ridicol

În urmă cu aproape o săptămână, preşedintele Pro România s-a întrebat dacă Clotilde Armand ar trebui să numere voturile moţiunii depuse de USR PLUS împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

Citeşte şi: Victor Ponta ironizează moţiunea USR PLUS. „Să o punem pe doamna Clotilde Armand să numere şi voturile?”