Florin Cîţu reia tema rotației premierilor în şedinţa PNL: „Altă variantă în momentul acesta nu este”

Biroul Executiv al PNL se reuneşte în şedinţă, vineri, la ora 11,00, la Palatul Parlamentului, după ce, din informaţiile apărute în presă şi din declaraţiile liderilor politici, liberalii aproape s-au pus de acord cu PSD în privinţa componenţei guvernului, în afară de numele premierului.

12 nov. 2021, 11:52
Florin Cîţu reia tema rotației premierilor în şedinţa PNL: „Altă variantă în momentul acesta nu este”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri că varianta rotaţiei prim-miniştrilor într-un guvern cu PSD şi UDMR este o soluţie, dar că în acest moment mandatul liberalilor este pentru o guvernare în jurul PNL.

„Nu am spus că nu o susţinem, din contră. Este o variantă. Eu am spus din primul moment că aceasta cu rotaţia premierilor este o variantă. Vom vedea. Altă variantă în momentul acesta nu este”, a spus Cîţu la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa BEx al PNL.
El a precizat că mandatul liberalilor la negocierile cu PSD şi UDMR este, în prezent, pentru o guvernare în jurul PNL.

„Acesta este mandatul negocierilor în acest moment, cu o guvernare în jurul PNL. Dacă din negocieri venim cu o altă soluţie, mergem înapoi în partid şi vedem dacă partidul acceptă acea soluţie”, a mai spus Cîţu.

Liberalii ar urma să discute despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern.

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Începând de miercuri, echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare.

De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

Întrebat dacă în şedinţa de vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, el a răspuns: „Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din ultima perioadă în spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia BEx”.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului unde se va discuta despre o eventuală excludere a sa din partid, dar a precizat că o astfel de decizie îi revine Consiliului Naţional. El a spus că va cere în şedinţa BEx „demisia lui Cîţu şi a conducerii”, „sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL – UDMR – USR”

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunţă ce va face PSD dacă ajunge la putere. „Singura măsură de compensare care poate să facă posibilă viața în România”