PNL şi PDL contestă la Curtea Constituţională numirile din Consiliul Societăţii de Radiodifuziune

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL, senatorul Puiu Haşotti şi deputatul Tinel Gheorghe, au anunţat luni în plenul Parlamentului că vor ataca la CCR numirile în Consiliul de Administraţie al SRR pentru că algoritmul politic nu ar fi fost respectat, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 15:18
PNL şi PDL contestă la Curtea Constituţională numirile din Consiliul Societăţii de Radiodifuziune

‘Nu a fost o negociere politică şi nu s-a respectat algoritmul. Nu a fost o negociere politică pentru că domnul senator Ilie Sârbu, liderul grupului PSD, a venit şi a spus: ‘Asta este decizia pe care am luat-o’. Algoritmul politic nu s-a respectat, grupurile liberale vor contesta la Curtea Constituţională. Din discuţiile ulterioare am înţeles că, justificat, colegii de la PSD au avut să le plătească celor de la PDL în această manieră, pentru că în legislatura trecută cei de la PDL nu au respectat algoritmul politic. Dar ce au avut cu noi, cu liberalii? Că vorba aceea, şi noi am votat cu Crin în turul întâi şi cu Geoană în turul doi’, a spus Haşotti.

La rândul său, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a confirmat că nu ar fi existat o negociere politică.

‘Pentru corecta informare a plenului şi a celor care ne urmăresc confirm şi eu că nu a existat nicio negociere. Ne-am întâlnit, ni s-a spus: ‘Astea sunt locurile stabilite. Noi avem atât, voi aveţi atât. Dacă vă convine bine, dacă nu plecaţi’. Am spus că vom contesta pe Radio la CCR’, a spus Gheorghe.

Pe de altă parte, liderul grupului deputaţilor PSD, Marian Neacşu, susţine că toate grupurile parlamentare din Parlament sunt reprezentate în CA al SRR.

‘Ne aşteptam ca din partea colegilor liberali să vină o atare afirmaţie. Ea este falsă din următoarele considerente: în primul rând a existat o negociere şi o discuţie între liderii grupurilor parlamentare. În al doilea rând vizavi de configuraţia politică a Parlamentului (…) toate grupurile parlamentare sunt reprezentate în CA al SRR’, a explicat Neacşu.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat că fiecare grup parlamentar a primit ‘doar ce i se cuvine’.

Parlamentul reunit în şedinţă comună votează CA al SRR. Comisiile de cultură ale Parlamentului au avizat luni favorabil candidaţii pentru CA al SRR.